«Περιμένουμε και θέλουμε ακόμα έναν τέτοιο σεισμό μετά τα 4,4 Ρίχτερ»

Μετά τον ανήσυχο ύπνο των Αθηναίων από τη σεισμική δόνηση των 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ με επίκεντρο την περιοχή της Σταμάτας, οι σεισμολόγοι είναι μάλλον προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο νέας σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως περιμένουμε ακόμα έναν τέτοιο σεισμό, παρόμοιου μεγέθους με τον χθεσινό. «Τον περιμένουμε
και τον θέλουμε» σημείωσε ο κ. Λέκκας, εξηγώντας πως αυτό θα είναι ακόμα ένα δείγμα εκτόνωσης του φαινομένου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας, όπως εξήγησε από χθες ο κ. Λέκκας. Η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο, πρόσθεσε.

«Μάλλον εκτονώθηκε ένα ρήγμα που είχε ενεργοποιηθεί εδώ και μέρες» ανέφερε από την πλευρά του και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ Μαραθώνα και Σχοινιά. Η περιοχή είχε ενεργοποιηθεί από τις 2 Ιανουαρίου. Εκτονώθηκε μία σεισμική δραστηριότητα και αυτό είναι καλό» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα