Πέρασε εύκολα με Στρέλνιεκς από την Ρόδο ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με αρκετές απουσίες, , πάτησε γκάζι στην τελευταία περίοδο και πέρασε από το Βενετόκλειο με 54-72. Στο 5-1 ανέβηκαν οι «ερυθρόλευκοι», στο 3-3 έπεσαν οι γηπεδούχοι.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Στρέλνιεκς και Τόμπσον, που πέτυχαν από 16 πόντους.

Το παιχνίδι:

Στην πρώτη περίοδο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό

να μην μπορεί να ξεφύγει . Ο Πρίντεζης ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο πεντάλεπτο για τους Πειραιώτες, αφού είχε τους πέντε από τους έντεκα πόντους της ομάδας του, ενώ ο Σταμάτης ξεχώρισε για τον Κολοσσό έχοντας επτά. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» , σοβαρεύτηκαν στην άμυνα και οδήγησαν τους Ροδίτες σε αρκετά λάθη , ενώ με τη σειρά τους εκμεταλλεύτηκαν το ζωγραφιστό και τις βολές για να πάρουν διαφορά έξι πόντων (17-23). Το δεκάλεπτο έκλεισε με buzzer beater του Ρόμπερτς από τα 8 μέτρα για το +9 (17-26).

Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός έπεσε με τον Ολυμπιακό να παίρνει την μεγαλύτερη διαφορά του με +11 (17-28), αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει περισσότερο. Οι δυο ομάδες αστόχησαν σε αρκετά σουτ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σουτ τριών πόντων, όπου ο ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο είχε 3/7 και στα πέντε λεπτά της δεύτερης είχε 0/5. Η αστοχία συνεχίστηκε με τον Κολοσσό να σκοράρει μόλις πέντε πόντους 4’πριν το τέλος, ενώ ο Ολυμπιακός έξι. Σε εκείνο το σημείο Γεωργαλλής και Παπαπέτρου αποβλήθηκαν λόγω μιας αψυμαχίας που είχαν. Στο υπόλοιπο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Κολοσσού δεν κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους έξι πόντους, με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να κάνει σωστή διαχείριση και να κλείνει το ημίχρονο στο +10 (30-40).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Κολοσσό να μπαίνει δυνατά και τον Σχίζα να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ, αλλά ο Στρέλνιεκς απάντησε με δικό του τρίποντο, επαναφέροντας την διαφορά στους +10. Οι Ροδίτες εκμεταλλεύτηκαν την πολύ καλή τους άμυνα, την ευστοχία τους στα δίποντα, τους Έξι σερί πόντους του Τζόουνς και έριξαν την διαφορά στο -6. Ο Στρέλνιεκς ήταν ο μοναδικός από τους «ερυθρόλευκους» που φαινόταν να έχει μπει στον ρυθμό του δευτέρου ημιχρόνου. Μπρέι και Τζόυνς ήταν οι κορυφαίοι για τους γηπεδούχους και κατάφεραν στο 1:30 λεπτό πριν το τέλος να μειώσουν στο -3 (47-50). Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις αρχικά με το πεταχτάρι του Πρίντεζη και στη συνέχεια με ένα ακόμα buzzer beater, στέλνοντας την διαφορά στο +8 (47-52).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι, μπήκαν με σκοπό να γυρίσουν το ματς , ο Γκριφιν πέτυχε καλάθι και φάουλ, μειώνοντας σε 50-57, ενώ στη συνέχεια η καλή άμυνα και ο Σταμάτης έριξαν την διαφορά στο -5 (52-57). Ο Στρέλνιεκς ήταν πάλι παρών και με σουτ τριών πόντων έγραψε το 52-60. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» φόρτσαραν, έσφιξαν την άμυνα τους και με τους Στρέλνιεκς, Ουίτζερ και Τόμπσον να σκοράρουν, έστειλαν την διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της 54-67, με τον Κολοσσό να μένει χωρίς σκορ για πάνω από πέντε λεπτά και να μην σκοράρει ξανά μέχρι το τέλος και τον Ολυμπιακό να επικρατεί εν τέλει με 54-72

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 6 (2/8 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χάρις (0/7 σουτ, 2 ασίστ, 3 λάθη σε 37 λεπτά), Τζόουνς 16 (8 ριμπάουντ), Σχίζας 7, Σταμάτης 14 (1), Πρόστραν 2, Γεωργαλής, Μπιλής, Αγγελάκος, Μπρέι 7 (1), Παπαδάκης, Ράιτ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 1 (0/1 δίποντο, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 17 λεπτά), Στρέλνιεκς 16 (4/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος), Παπανικολάου 9 (1), Ρόμπερτς 7 (1 τρίποντο, 4 ασίστ σε 19:52), Πρίντεζης 9 (1), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Μάντζαρης 3 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Αρσενόπουλος, Μπόγρης 8, Γουίλτζερ 3 (1/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 13:58), Τόμπσον 16 (2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ).

Keywords
Τυχαία Θέματα