Παραδοσιακά «δύσκολη» η Νέα Σμύρνη

Ο ΠΑΟΚ των 6/6 εντός έδρας και 0/5 εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα κατηφορίζει την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη αποζητώντας την πρώτη του, εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, που θα τον διατηρήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας και την ΑΕΚ προκειμένου να ξέρει – εφόσον τα καταφέρει – αν θα συνεχίσει τη ... συγκατοίκηση. Ωστόσο, μόνον εύκολη δεν είναι η αποστολή του απέναντι στον Πανιώνιο
που αντιμετωπίζει μεν σημαντικά προβλήματα αλλά έχει αποδείξει πως κάθε άλλο παρά ευκολοκατάβλητο σύνολο διαθέτει, ανεξαρτήτως προσώπων. Επί προσθέτως, το γήπεδο της Νέας Σμύρνης διαχρονικά αποτελεί δύσκολη έδρα για τον «Δικέφαλο». Σε σύνολο πενήντα οκτώ αγώνων από καταβολής Α΄ Εθνικής ο ΠΑΟΚ μετρά δεκατρείς νίκες, είκοσι δύο ισοπαλίες και είκοσι τρεις ήττες, με πενήντα πέντε γκολ ενεργητικό και εβδομήντα παθητικό.

Το ... οξύμωρο του πράγματος όμως έχει να κάνει με το πρόσφατο παρελθόν, καθώς την πλέον πρόσφατη εκτός έδρας νίκη της η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πλέον και Βλάνταν Ιβιτς τότε την έχει σημειώσει στη συγκεκριμένη έδρα. Ηταν η τέταρτη αγωνιστική των περσινών πλέι οφ, όταν ο ΠΑΟΚ είχε φύγει νικητής από την έδρα των κυανέρυθρων χάρη στο αυτογκόλ του Ρισβάνη, που πλέον αγωνίζεται στον Ατρόμητο. Ακολούθησε η ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ για τα πλέι οφ και φέτος σε πέντε εξορμήσεις μετράει τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες.

Μια κι ο λόγος για το πρόσφατο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα την περσινή σεζόν, στην κανονική της περίοδο ο «Δικέφαλος» είχε είκοσι νίκες σε τριάντα αγωνιστικές εκ των οποίων οι οκτώ ήταν μακριά από την Τούμπα, με πρόσθετο απολογισμό σ’ ανάλογες συνθήκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Κι αν εκτός αποδεδειγμένα έχει πρόβλημα, εντός και μάλιστα χωρίς κόσμο στους έξι αγώνες που έδωσε ως τώρα, συμβαίνει το αντιστρόφως ανάλογο. Εχει έξι νίκες στις έντεκα αγωνιστικές που έχουν παιχθεί μέχρι στιγμής, χωρίς ισοπαλία, χωρίς ήττα, όταν πέρσι συνολικά τελείωσε την κανονική περίοδο με δώδεκα νίκες μεν αλλά και μια ισοπαλία και δυο ήττες. Το αν θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή μεθαύριο, γεγονός απολύτως απαραίτητο αν θέλει να παραμείνει στο ... ρετιρέ της βαθμολογίας εξαρτάται απόλυτα από τον ίδιο και την εικόνα που θα παρουσιάσει στο γήπεδο, έχοντας ως μοναδική απώλεια τον τιμωρημένο Μπίσεσβαρ, αφού με τις υπόλοιπες έχει μάθει να ζει καιρό τώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα