Οι Καλλίας και Πετρουλάκη νικητές στα 10 χλμ.

Οι Χρήστος Καλλίας και Ελευθερία Πετρουλάκη ήταν οι νικητές στα 10 χιλιόμετρα του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών. Ο πρώτος τερμάτισε σε 30,50 και βελτίωσε το ρεκόρ που κατείχε από το 2005 ο Κώστας Πούλιος με 31,06. Στη δεύτερη θέση ο Νίκος Φράγκος (Κύπρος) με 31,38 και στην τρίτη ο Αχιλλέας Τζενετόπουλος με χρόνο 31,40.

Στις γυναίκες, η Ελευθερία Πετρουλάκη τερμάτισε σε χρόνο 35,58 και άφησε δεύτερη την Σάρα Γκαλιμπέρτι (Ιταλία) με χρόνο 36,21. Τρίτη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη με επίδοση 36,47.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Καλλίας δήλωσε: «Όλα ήταν πολύ όμορφα, ήταν καλή η διαδρομή και είμαι πολύ χαρούμενος που έσπασα το ρεκόρ διαδρομής, όπως και πέρσι στα 5 χιλιόμετρα. Είχε κόσμο στη διαδρομή και με βοήθησε να φτάσω στο ρεκόρ και θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη, τη Stoiximan.gr, τη Skechers και τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό».

Ο Νίκος Φράγκος υπογράμμισε από την πλευρά του: «Έτρεξα για πρώτη φορά στα 10 χιλιόμετρα, είναι μία δύσκολη διαδρομή και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου. Είχα παρέα, είναι μία ωραία ατμόσφαιρα και μία κορυφαία διοργάνωση».

Επίσης, ο Αχιλλέας Τζενετόπουλος τόνισε: «Ήταν η δεύτερη φορά που έτρεξα σε αυτή τη διαδρομή και είμαι αρκετά χαρούμενος. Πήγα γρήγορα στην ανηφόρα και μετά μου βγήκε καλά ο αγώνας. Πιστεύω ότι όλοι οι αγώνες σήμερα αποτελούν την καλύτερη έκφραση του πολιτισμού μας».

Η Ελευθερία Πετρουλάκη τόνισε μετά τον δικό της τερματισμό και την πρώτη θέση: «Δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχω στον αγώνα. Τελευταία στιγμή αναγκάστηκα να πάρω μέρος στον αγώνα. Πέρυσι νίκησα στο 5άρι και εφέτος στο 10άρι είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη. Του χρόνου ή τον επόμενο χρόνο θα ήθελα να πάρω μέρος στην Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου».

Η Σάρα Γκαλιιμπέρτι, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη διότι ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας αν και δύσκολος. Έχω συνηθίσει να τρέχω στο Μιλάνο που η διαδρομή είναι επίπεδη. Εδώ υπήρχαν πολλές ανηφόρες αλλά το τοπίο είναι υπέροχο. Δεν νομίζω να επιστρέψω για τον Μαραθώνιο καθώς τον θεωρώ πολύ δύσκολο αγώνα, αλλά σίγουρα θα επιστρέψω στην Αθήνα για διακοπές».

Τέλος, η Αναστασία Καρακατσάνη τόνισε: «Είμαι σε περίοδο προσαρμογής, αλλά στην κούρσα είχα άγχος μετά τις πέντε νίκες και με επηρέασε. Πήγα γρήγορα στην αρχή και μετά έμεινε από δυνάμεις…»
Keywords
Τυχαία Θέματα