Ο Ρούντι έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ! (video)

Με καλάθι του Φερνάντεθ 2,9 δεύτερα από το τέλος, οι Μαδριλένοι επικράτησαν στην ισπανική πρωτεύουσα της μαχητικής Μπασκόνια με 75-73 και διεύρυναν το σερί τους στη Euroleague.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πλέον μετράει 13 διαδοχικές νίκες σε Euroleague και ισπανικό πρωτάθλημα, αφού τελευταία ήττα της ήταν στο Σ.Ε.Φ. από τον Ολυμπιακό στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο ισπανικός
"εμφύλιος" ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος του, με τη Μπασκόνια να φτάνει πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη, αλλά στις τελευταίες επιθέσεις της δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι.

Μολονότι πρόκειται για δύο από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της διοργάνωσης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, Ρεάλ και Μπασκόνια υστέρησαν στο επιθετικό κομμάτι και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-34, οι Βάσκοι είχαν να λύσουν το πρόβλημα των πολλών λαθών (13 τον αριθμό), ενώ από την πλευρά των Μαδριλένων ο Ντόντσιτς δεν είχε την γνωστή αποτελεσματικότητά του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ομάδες...συναντήθηκαν με την ευστοχία τους από την περίμετρο, ο Κοζέρ είχε 3/3 τρίποντα για τους Μερένχες, με τους Βάσκους να στηρίζονται στον Μπομπουά, και να πηγαίνουν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής 59-61.

Μάλιστα με καλάθι του Μπομπουά 5:10 πριν από το τέλος, το σύνολο του Μαρτίνεθ προηγήθηκε με 8 πόντους (64-72) δείχνοντας ικανό να ντουμπλάρει τις νίκες του επί της Ρεάλ -την είχε...διαλύσει με 105-75 στον πρώτο γύρο-. Ωστόσο, στο τελευταίο πεντάλεπτο η Μπασκόνια πέτυχε μόλις ένα πόντο, ενώ η Ρεάλ με τον Τόμπσον, τον Ντόντσιτς και τον Φερνάντεθ, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και στην τελευταία επίθεση να πάρει την πολύτιμη νίκη με 75-73.

Ο Λάσο είχε πέντε παίκτες με διψήφια συγκομιδή, τον Κοζέρ με 13, άλλους τόσους προσέθεσε κι ο Τόμπκινς, που κατέβασε 7 ριμπάουντ, από 12 πόντους είχαν Ρούντι και Ντόντσιτς, 11 είχε ο Ταβάρες.Από τους ηττημένους, 18 πόντους είχε ο Μπομπουά, από 10 Φόγκτμαν και Τζάνινγκ.

Δεκάλεπτα: 18-17, 16-17, 25-27, 16-12

Τέλος Δεκαλέπτων: 18-17, 34-34, 59-61, 75-73
Keywords
Τυχαία Θέματα