Ο Γρηγορίου, ο Ζαμάνης και οι ευθύνες

Για πολλούς η... μπόρα της Τρίτης ήταν μια τεράστια έκπληξη, για κάποιους άλλους αναμενόμενη. Ο Πανιώνιος το τελευταίο διάστημα όχι μόνο δεν έπειθε με την απόδοσή του, αλλά προβλημάτιζε κιόλας με την εικόνα του. Η ομάδα είναι στην 6η θέση με 15 βαθμούς, 6 μακριά από τους πρωτοπόρους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οπότε το ζήτημα δεν είναι βαθμολογικό.

Για όσους ασχολούνται με την ομάδα και παρακολουθούν
τα τεκταινόμενα από κοντά η “έκρηξη” του Νίκου Ζαμάνη τους ξάφνιασε, άλλωστε η καλή πορεία των τελευταίων δύο χρόνων είχε δημιουργήσει μια νέα, ευχάριστη, κατάσταση στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης και οι περισσότεροι αν όχι όλοι είχαν ξεγνοιάσει με τις δύσκολες καταστάσεις. Είχαν καλομάθει (για να είμαστε πιο σωστοί) με τον Πανιώνιο στις πρώτες θέσεις.

Τι προηγήθηκε για να φτάσουμε στα γεγονότα της Τρίτης; Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος και σας αποκαλύπτει το Novasports.gr είναι η συνάντηση μεταξύ του Νίκου Ζαμάνη και του Μιχάλη Γρηγορίου το βράδυ της Δευτέρας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατάσταση στον σύλλογο με τον έμπειρο τεχνικό να μη διστάζει να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του ισχυρού άνδρα των “κυανέρυθρων”, προκειμένου να επέλθει το “σοκ” που χρειαζόταν η ομάδα για να αφυπνιστεί και να βρει το δρόμο της.

Αυτό για όσους ανθρώπους γνωρίζουν τον Γρηγορίου δεν ήταν έκπληξη, αφού στο παρελθόν το έχει ξανακάνει δύο φορές. Και στον Ατρόμητο παρά την ευρωπαϊκή παρουσία και τον αποκλεισμό από την πανίσχυρη Φενερμπαχτσέ, αλλά και πέρυσι στην Κέρκυρα και ενώ είχε συμβόλαιο δύο χρόνων, με την ομάδα να έχει εξασφαλίσει την παραμονή, αποχώρησε ο ίδιος προκειμένου οι ομάδες να αφυπνιστούν, αλλά και γιατί ο ίδιος ένιωθε ότι το κλίμα δεν ήταν πλέον το ιδανικό.

Ο Νίκος Ζαμάνης ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να ακούσει τη συγκεκριμένη εκδοχή. Αντίθετα, του εξέφρασε την πλήρη στήριξή του και ότι αυτός θα είναι το απόλυτο αφεντικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν τον ενδιαφέρει ακόμα και αν η ομάδα κάνει τέσσερις ήττες μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου. Αυτό που ενδιαφέρει τον Νίκο Ζαμάνη είναι ο Πανιώνιος να παρουσιάσει ξανά το καλό πρόσωπο που είχε.

Άλλωστε, ο ισχυρός άνδρας των “κυανέρυθρων” δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζει τον προπονητή της ομάδας. Απλά να υπενθυμίσω ότι και πέρυσι μετά την βαριά ήττα με 3-0 στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Κισσαμικό (ήττα-αποκλεισμός) και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη και τις αποδοκιμασίες προς τον Μιλόγεβιτς, αυτός δεν σταμάτησε ποτέ να έχει εμπιστοσύνη στον Σέρβο προπονητή. Και τα αποτελέσματα και η πορεία της ομάδας τον δικαίωσαν.

Το “σοκ” που πρότεινε ο Γρηγορίου με το να αποχωρήσει ο ίδιος από την τεχνική ηγεσία για το καλό της ομάδας το απέτρεψε ο Ζαμάνης, ο οποίος μάλιστα υποσχέθηκε στον Έλληνα τεχνικό ότι η ομάδα θα ενισχυθεί όπου ο ίδιος κρίνει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει για να του εκφράσει την στήριξή του και να αφήσει τον Γρηγορίου να δουλεύει πάνω στο πλάνο του;

Ο Διευθυντής Ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου έκρινε πως το “σοκ” που χρειαζόταν η ομάδα ήταν να “τρίξει τα δόντια” και γι' αυτό μίλησε σε έντονο ύφος προς τους ποδοσφαιριστές του. Η τιμωρία της υποχρεωτικής άδειας σε Μασούντ και Οικονόμου, σε δύο ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έχουν προσφέρει σημαντικά στον Πανιώνιο, ήταν ένα ηχηρό καμπανάκι προς όλη την ομάδα. Το αν θα οδηγήσει κάπου ή όχι θα το κρίνει η ιστορία. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα χρειαζόταν ένα “σοκ” και ο άνθρωπος που ηγείται αυτής της ομάδας, από τις δύσκολες εποχές της, έκρινε πως αυτός ήταν ο τρόπος. Σωστός ή λάθος θα φανεί στην πορεία.

Λάθη έχουν κάνει όλοι. Διοίκηση, ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ (τυχαία η σειρά). Το θέμα είναι να εντοπίζονται και να διορθώνονται. Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε και η διαδρομή που θα διανύσεις θα είναι σύντομη. Εν αναμονή λοιπόν
Keywords
Τυχαία Θέματα