Να’ χα χίλια μάτια

Ο καιρός ήταν ο ιδανικός για ποδόσφαιρο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου που θύμιζε (όπως συνήθως) κάτι από Αγγλία. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον «γρήγορο» λόγω βροχής αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσουν τη νίκη και μόνο αυτή. Γιάννινα και Ατρόμητος έπαιξαν ποδόσφαιρο και ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρέθηκε στους Ζωσιμάδες αλλά και όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι από τη NOVA.

Ήταν από αυτούς τους αγώνες που μπορούν να φέρουν τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Δύο ομάδες που πάλευαν
από το πρώτο δευτερόλεπτο για κάθε μπάλα. «Σκοτωμός», ποδοσφαιρικός «σκοτωμός»! Καμία μπάλα δεν κερδήθηκε άκοπα και ίσως σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν έγιναν πολλές φάσεις. Υπήρχαν όμως τα δοκάρια του Κόντε (ποιοτικό φάουλ) και του Ντάουντα (συνεργασία και άψογο τελείωμα).

Το δεύτερο ημίχρονο με την κούραση να βαραίνει τα πόδια είχε αρκετά λάθη τα οποία επέτρεψαν στις δύο ομάδες να φτάνουν πιο εύκολα στις περιοχές, ξετυλίγοντας την ποιότητά και τις επιθετικές αρετές τους. Το πρώτο γκολ ήρθε από την άσπρη βούλα. Ο Ντάουντα που νωρίτερα είχε χάσει μια ασύλληπτη ευκαιρία (συν το δοκάρι του πρώτου μέρους) με περίσσεια αυτοπεποίθηση και ηγετική ψυχραιμία αγνόησε την εντολή του Κάναντι να εκτελέσει ο Ούμπιντες και δικαιώθηκε.

Μετρ της διαχείρισης ο Αυστριακός με τις αλλαγές του είχε το ματς εκεί που το ήθελε για το 7ο (!!!) διπλό απέναντι στον αήττητο εντός έδρας ΠΑΣ. Από την άλλη όμως ο Πετράκης ήθελε κι αυτός το ματς και έριξε στο γήπεδο όλα του τα όπλα για να πάρει την ισοπαλία. Την ποια; Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και επωφελούμενος ενός λάθους στα όρια της περιοχής του Ατρόμητο, ο Κόντε ισοφάρισε και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί να και το 2-1 με τον Μπερτρά. Ηπειρώτικη τρέλα εν εξελίξει από τους Πασολέδες σε γήπεδο και κερκίδα.

Ο οδηγός του ματς μέχρι το 87’ Κάναντι μεταλλάχτηκε σε κυνηγό. Είχε μια ακόμα αλλαγή. Μέχρι το 1-1 θα έμπαινε ο Κυριακίδης που περίμενε στον τέταρτο διαιτητή να μπει στο ματς. Στο 2-1 όμως στο ματς ήταν επιτακτικό να μπει ο Μπαστακός. Φύγε συ έλα συ. Ο τέταρτος διαιτητής δεν καταλάβαινε ότι ο Κάναντι ήθελε να κάνει την αλλαγή στην πρώτη διακοπή αλλά φυσικά όχι σε κάποιο κόρνερ ή φάουλ του ΠΑΣ διότι θα έπρεπε να αλλάξουν και τα μαρκαρίσματα εντός περιοχής. Ώσπου να συνεννοηθούν να σου το 2-2 και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί. Να’ ναι καλά ο γυμναστής Σωτήρης Ρούσσης που συγκράτησε τον Κάναντι στους πανηγυρισμούς του καθώς ήθελε να τρέξει μέσα στο γήπεδο.

Στην αλλαγή που δεν είχε γίνει ακόμα και πάλι ο Κυριακίδης αντί του Μπαστακού να περιμένει να μπει στο ματς. Ο τέταρτος πάλι δεν καταλάβαινε το πότε πρέπει να γίνει η αλλαγή και την ώρα που το κατάλαβε το ματς τελείωσε. «Crazy match» αναφώνησε ο Κάναντι με τη λήξη του αγώνα με το τελευταίο συναίσθημα να είναι αυτό της χαράς που έσωσε τον βαθμό. Στην αντίπερα όχθη πικρία για τον Γιάννη Πετράκη που μέχρι το 87’ πάλευε να σώσει τον βαθμό. Ασύλληπτες εναλλαγές συναισθημάτων που μόνο ο «βασιλιάς των σπορ» μπορεί να χαρίσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα