Μίλος και ...τέλος! (video)

Ο Μίλος Ντέλετιτς έβαλε μπροστά την ΑΕΛ με 2-0 στο πρώτο μέρος και αυτή την φορά η Λαμία δεν είχε απάντηση.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Η ομάδα της Φθιώτιδας, είχε καταφέρει να ισοφαρίσει και στα τέσσερα προηγούμενα ματς στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως οι Θεσσαλοί δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν το πολύτιμο προβάδισμα που είχε δημιουργηθεί ήδη από το 31'
με τα γκολ του Σέρβου έπειτα από ταχύτατες αντεπιθέσεις.

Έτσι, η ΑΕΛ έμεινε αήττητη για τρίτη σερί αγωνιστική και συνεχίζει τον καλπασμό της, ενώ η Λαμία έχασε μετά από επτά αγωνιστικές και υπέστη την πρώτη ήττα στα «σαλόνια» μέσα στο ΔΑΚ.

Τα αρχικά πλάνα

Η Λαμία ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος, δεξί μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερό ο Παντελιάδης, σέντερ μπακ οι Ασίγκμπα και Κουκόλης. Αμυντικά χαφ οι Μπλάζιτς και Όμο, στα άκρα οι Καραγιάννης και Αναστασόπουλος, ο Πίτι πίσω από τον Βουό.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μπόζοβιτς, δεξί μπακ ο Ρέντζας, αριστερό ο Γουάλας, σέντερ μπακ οι Ζίζιτς και Γκόλιας. Αμυντικά χαφ οι Λαγός και Φατιόν, στα άκρα οι Ντέλετιτς και Κρίζμαν, ο Αγκάνοβιτς πίσω από τον Ναζλίδη.

Την έπιασε στον ύπνο

Η Λαμία είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος με συντριπτικό ποσοστό, η ΑΕΛ όμως ήταν αυτή που είχε το σχέδιο και το εκτέλεσε στην εντέλεια, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0.

Το πλάνο δεν ήταν άλλο από την γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση κάθε φορά που θα δινόταν η ευκαιρία στους «βυσσινί». Με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει αργές αντιδράσεις, οι Θεσσαλοί βρήκαν δύο τέτοιες κόντρες και πέτυχαν ισάριθμα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν πρώτη φορά στο 9' με σουτ του
Αγκάνοβιτς από δεξιά στην περιοχή που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, ωστόσο στο 18' κατάφεραν να κάνουν το 0-1.

Όλα ξεκίνησαν από φάση στην περιοχή της ΑΕΛ, με τον Ζίζιτς να καθαρίζει ψηλά και να δίνει με το κεφάλι στο κέντρο για τον Αγκάνοβιτς. Αυτός προχώρησε γρήγορα και βρήκε τον Ντέλετιτς, ο οποίος απόφυγε τον Όμο και με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου!

Στο 22' μάλιστα ο σκόρερ παραλίγο να κάνει και το 0-2, με σουτ από την ίδια θέση, όμως ο Παπαδόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό μετά, η Λαμία έκανε την πρώτη της τελική στο ματς, με τον Βασιλαντωνόπουλο να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, να σουτάρει με το δεξί αλλά τον Μπόζοβιτς να μπλοκάρει εύκολα.

Ο Μπάμπης Τεννές όμως είχε ήδη δει τα ανησυχητικά σημάδια για την ομάδα του και προσπάθησε να προλάβει καταστάσεις κάνοντας γρήγορα αλλαγή με Τσούκαλο αντί του Παντελιάδη.

Η πίεση των γηπεδούχων έφερε στο ημίωρο ένα μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου από τον άξονα που ο Μπόζοβιτς, όμως τα προβλήματα στα μετόπισθεν παρέμεναν και η ΑΕΛ τα τιμώρησε χωρίς έλεος στο 31'.

Συγκεκριμένα, ο Ναζλίδης έκλεψε την μπάλα στον άξονα και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε αριστερά τον Κρίζμαν. Αυτός βγήκε προς τα πλάγια και κατάφερε να περάσει τον Παπαδόπουλο, γύρισε στην μικρή περιοχή για τον Ντέλετιτς και αυτός έκανε εύκολα το 0-2. Ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που η ΑΕΛ πετυχαίνει δύο γκολ στο ίδιο ματς!

Η Λαμία, πίστεψε ότι θα έμπαινε ξανά στο παιχνίδι στο 38', όταν ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Βουό με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε οριακή αλλά σωστή υπόδειξη.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα μακρινό σουτ του Μπλάζιτς χωρίς τύχη από τον άξονα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι γιόμες δεν έφεραν ανατροπή

Η Λαμία δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει στο ξεκίνημα του β' και στο 48' παραλίγο να μειώσει, όταν ο Αναστασόπουλος έπιασε ένα μακρινό δεξί σουτ στον άξονα, η μπάλα κόντραρε και στον Γκόλια και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς!

Η ΑΕΛ απάντησε με κεφαλιά του Κρίζμαν που πέρασε άουτ μετά από φάουλ του Αγκάνοβιτς στο 50'.

Οι γηπεδούχοι παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την μαζική αμυντική γραμμή της ΑΕΛ και ο Τεννές αναγκάστηκε να ολοκληρώσει τις αλλαγές του μετην συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και τους Μπουλούλη και Φράγκο να παίρνουν τις θέσεις των Αναστασόπουλου και Πίτι αντίστοιχα.

Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλον τρόπο επίθεσης από γεμίσματα στην περιοχή, με τον Μπόζοβιτς και τους αμυντικούς του να διώχνουν χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα οι Θεσσαλοί δεν έδειξαν καμία διάθεση ρίσκου και περιορίστηκαν σε μία εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς στο 77' που μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος, με τα τελευταία ματς να είναι σχεδόν διαδικαστικά...

ΛΑΜΙΑ - ΑΕΛ 0-2
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 15η Αγωνιστική, ΔΑΚ Λαμίας
Γκολ: 18', 31' Ντέλετιτς
Διαιτητής: Σκούλας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δίπλαρης (Καρδίτσας)
Κίτρινες: Μπλάζιτς, Βουό, Κουκόλης, Όμο - Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Γουάλας
Κόκκινες: -
ΛΑΜΙΑ (Τεννές, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος - Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Παντελιάδης (28' Τσούκαλος) - Μπλάζιτς, Όμο - Καραγιάννης, Αναστασόπουλος (55' Μπουλούλης), Πίτι (61' Φράγκος) - Βουό.
ΑΕΛ (Φυντάνης, 4-2-3-1): Μπόζοβιτς - Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας - Φατιόν, Λαγός - Ντέλετιτς, Κρίζμαν (88' Μασούρας), Αγκάνοβιτς (79' Μπάλλας) - Ναζλίδης (90+2' Γιαννιτσάνης).
Keywords
Τυχαία Θέματα