Μίλησε η ψυχή της Λιντς! (video)

Στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ, η Λιντς αλλά και η Μίντλεσμπρο, ήθελαν τη νίκη κάθε μία για διαφορετικό λόγο, αλλά τελικά την πήρε η πρώτη με 2-1.

Οι γηπεδούχοι αγνοούσαν τη χαρά της νίκης από τον Οκτώβριο και ήθελαν να πάρουν το τρίποντο ώστε να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Η Μίντλεσμπρο, με τρεις διαδοχικές νίκες ήθελαν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και επιπλέον ο προπονητής της «Μπόρο» Γκάρι Μονκ επιθυμούσε να κερδίσει την ομάδα από την οποία έφυγε το καλοκαίρι.

Το
πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης θα ξεχαστεί γρήγορα από τους φίλους και των δύο ομάδων. Ελάχιστες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, πολλά λάθη αλλά με την Λιντς να προηγείται με 1-0 χάρη σε γκολ του Ερνάντες μετά από σέντρα του Αλιόσκι, που ήταν από τους πλέον δραστήριους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Μίντλεσμπρο μπήκε αποφασισμένη να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να δημιουργήσει ευκαιρίες όμως η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν αυτή που έκανε το 2-0 με τον Αλιόσκα μετά από σέντρα του Ερνάντες.

Στο 57 ο Σάιθ για την Λιντς σημάδεψε το δοκάρι αγγίζοντας το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι, «ισοφάρισαν» στα δοκάρια με τον Μπρέθγουειτ στο 60.

Στο 75' ήρθε η φάση του αγώνα. Μια μονομαχία ανάμεσα σε Αγιάλα και Έιλινγκ, έβγαλε κερδισμένο τον Αγιάλα που βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του καταλόγισε πέναλτι. Στη φάση αυτή, ο Αγιάλα έριξε στο έδαφος τον αντίπαλό του, που εν συνεχεία του κράτησε το πόδι. Αυτό είδε ο βοηθός για να έρθει η εσχάτη των ποινών. Από τα έντεκα μέτρα ο Ατσομπαλόνγκα έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα