Μια άκρως επαγγελματική νίκη

Πριν από μερικές εβδομάδες, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Λαμίας στη φυσική της έδρα, ο Πανιώνιος είχε κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση. Με τελικές προσπάθειες που άγγιξαν διψήφιο αριθμό, κλασικές ευκαιρίες για γκολ, σπουδαίες επεμβάσεις του αντίπαλου γκολκίπερ, αλλά και των αμυντικών. Κι όμως ο Πανιώνιος
επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη με άδεια τα χέρια, γνωρίζοντας την ήττα από μία τελική της Λαμίας.

Το περασμένο Σάββατο, οι «κυανέρυθροι» δεν είχαν καλή απόδοση κόντρα στον Πλατανιά, ωστόσο, πήραν τη νίκη. Μια νίκη ουσίας για τον Πανιώνιο που φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Με δύο νίκες και μία ισοπαλία στη... μετά Μασούντ εποχή και φυσικά στη μίνι κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό της ομάδας, είναι αποτελέσματα που χαροποιούν τον Γρηγορίου και τους παίκτες του και σκορπίζουν αισιοδοξία για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Κόντρα στον Πλατανιά και μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού το έργο ήταν δύσκολο. Και φάνηκε πως είναι ακόμα πιο δύσκολο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν υπήρχε η απαιτούμενη συγκέντρωση, ούτε φυσικά το πάθος και η φρεσκάδα. Αντίθετα υπήρχε εφησυχασμός. Ειδικότερα μετά το 1-0. Με βάση την εικόνα της ομάδας ο Πανιώνιος δεν άξιζε τη νίκη, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Η ουσία είναι που μετράει. Χρειάζονται και οι «επαγγελματικές νίκες». Και οι «κυανέρυθροι» μία τέτοια έκαναν το Σαββατο, προσθέτωντας τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η τύχη του επέστρεψε ότι του είχε «κλέψει» σε κάποια αλλα ματς.

Κλείνοντας, καλό είναι να μην ξεχνάμε πότε άρχισαν οι υποχρεώσεις αυτής της ομάδας. Και σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ που υπάρχει τα πόδια των περισσότερων παικτών έχουν βαρύνει αρκετά και η διακοπή των Χριστουγέννων μπορεί να λειτουργήσει ως... βάλσαμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα