Λουτσέσκου: «Κάθε ματς είναι τελικός»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα του Novasports για τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο 2018, το ματς με τον ΑΟΚ και τις μεταγραφές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στους Κωστή Μπότσαρη και Γιάννη Πάγκο:

Για το πώς ξεκίνησε αγωνιστικά η χρονιά: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, τις προπονήσεις, τον τρόπο παιχνιδιού. Μας δίνει αυτοπεποίθηση γιατί σε κάθε παιχνίδι
πρέπει να παλεύουμε. Οι λεπτομέρειες μετράνε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε λάθη. Το ματς με τον Λεβαδειακό ήταν φανταστικό. Στο Κύπελλο είμαι ικανοποιημένος από μία πλευρά, δείξαμε την ευχαρίστηση του παιχνιδιού. Δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, αλλά δημιουργήσαμε φάσεις και αυτό δείχνει ότι η ομάδα απολαμβάνει το παιχνίδι της όποιος και να παίζει. Χωρίς επιθετικότητα δεν μπορείς να κερδίσεις όλα τα ματς και αυτή έρχεται από την συγκέντρωση».

Για το ματς με τον ΑΟΚ και αν αυτά τα ματς είναι τα πιο επικίνδυνα: «Κάθε παιχνίδι πρέπει να λαμβάνεται υπ'΄όψιν σαν τελικός. Καθε ένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Μερικές φορές φαίνονται ευκολότερα αυτά τα ματς από τα ντέρμπι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, να ξέρεις τα πάντα για τον αντίπαλο και να δώσεις το καλύτερο σαν ομάδα. Σίγουρα υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό δεν είναι αρκετό για να κερδίσεις ένα ματς. Πρέπει να παλέψεις, να τρέξεις, να παλέψεις και αν τα κάνεις αυτά η ποιότητα θα φανεί. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι γιατί ο ΑΟΚ έχει τον πολύ σημαντικό στόχο να σώσει την κατηγορία. Άλλαξε προπονητή, είναι μία ομάδα που σίγουρα θα αμυνθεί και θα μας δώσει χώρο για να εκμεταλλευτεί πιθανά μας λάθη. Για μας είναι σημαντικό από το πρώτο λεπτό να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις για να ανοίξουμε το παιχνίδι και να το κάνουμε ευκολότερο. Αυτό γίνεται από την πνευματική προετοιμασία. Αν δεν σκοράρεις νωρίς θα υπάρχει πίεση και το ματς μπορεί να δυσκολέψει».

Για το αν οι παίκτες είναι έτοιμοι γι' αυτή την πίεση στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι αυτή την περίοδο έχουμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και ανυπομονουμε να βγούμε στο γήπεδο. Όλα είναι πολύ καλά. Δεν νιώθουμε πολύ μεγάλη πίεση. Είναι θέμα του κατά πόσο προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι είμαστε για κάθε παιχνίδι. Αν έχεις καλή στάση και αυτοπεποίθηση δεν σκέφτεσαι την πίεση, σκοράρεις και απολαμβάνεις το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να προετοιμάζεις τις καταστάσεις και να έχεις αυτοπεποίθηση μέσα στο γκρουπ».

Για τον Αζεβέδο, τον Μολέντο και αν με αυτούς θα ολοκληρωθεί η ενίσχυση: «Ο Αζεβέδο είναι παίκτης ποιότητας, έρχεται από μία ομάδα που είναι σημαντική στην Ευρώπη, την Σαχτάρ. Έχει πάρει Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, παίζει Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο. Το στυλ της είναι να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, όπως προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Ταιριάζει πολύ με το στυλ μας και την θέληση των οπαδών μας. Χρειαζόμασταν έναν αριστερό μπακ και είχαμε αυτή την καλή λύση. Πρέπει όμως να προετοιμαστεί και να παίξει όταν είναι έτοιμος. Μίλησα με άλλον έναν παίκτη που ήρθε εδώ και μετά από μία εβδομάδα μου είπε ότι είναι έτοιμος, αλλά τελικά καταλάβαμε ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Όλοι οι παίκτες σε όλο τον κόσμο θέλουν να παίξουν αμέσως. Οι προπονήσεις είναι προπονήσεις, οι ομιλίες είναι ομιλίες, βοηθούν τον κάθε παίκτη. Ο Μολέντο δεν είναι παίκτης μας, είμαστε ασφαλείς όπως είμαστε, αν έρθει κι άλλη μεταγραφή θα είναι καλή για τα επόμενα παιχνίδια, γιατί έρχονται αποφασιστικά ματς. Δεν ξέρω αν αυτές θα είναι οι κινήσεις μας, θα δούμε, πάντα έτσι λέμε στο ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ, είμαστε ικανοποιημένοι και αν είναι να βελτιωθούμε με τις μεταγραφές ΟΚ, αλλά δεν έχουμε καμία πίεση».
Keywords
Τυχαία Θέματα