Λουτσέσκου: «Η Ελλάδα είναι κάτι φανταστικό» (video)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα του Novasports για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τις μεταγραφές, τον Πρίγιοβιτς αλλά και το θέμα της Μακεδονίας.

Αναλυτικά όσα είπε στους Κωστή Μπότσαρη και Γιάννη Πάγκο:

Για το πώς αισθάνεται: «Είμαι λίγο άρρωστος, είναι χειμώνας οπότε είναι φυσιολογικό».

Για τις μεταγραφές: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής και όχι οι μεταγραφές».

Για τον
Μολέντο: «Δεν θυμάμαι ποτέ να το έχω σχολιάσει οπότε δεν θα το κάνω και τώρα. Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ, δουλεύουμε καλά, οι παίκτες βελτιώνονται πολύ και προσφέρουν στην ομάδα. Αν χρειαστεί να φέρουμε κάποιον για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ομάδας, εντάξει. Όμως δεν βρισκόμαστε σε καμία περίπτωση υπό πίεση».

Για την επιστροφή του Ελ Καντουρί: «Έχουμε πολλούς παίκτες, είναι ευχάριστη η κατάσταση αλλά και δυσάρεστη ταυτόχρονα. Όλοι θέλουν να παίξουν πολύ, έχουν ποιότητα, έχουμε καλό ρόστερ. Ο Ομάρ επέστρεψε με την ίδια αποφασιστικότητα, πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Κάνιας μετά από 10 μέρες εκτός θα είναι έτοιμος τις επόμενες μέρες. Ο Αζεβέντο βελτιώνεται συνεχώς και ελπίζω να είναι έτοιμος σύντομα γιατί έχει μεγάλη ποιότητα. Είμαστε σε μία καλή περίοδο. Έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια».

Για το αν επηρεάζει τον προγραμματισμό το Κύπελλο: «Είναι λογικό να σκέφτεσαι την πλήρη εικόνα της εβδομάδας αλλά πρέπει να ειμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είναι δύσκολο, είναι μία ομάδα που παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Έχει καλούς και έμπειρους παίκτες, και έναν νέο προπονητή, από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Το παιχνίδι τους με την ΑΕΚ στην Αθήνα μας έδειξε ότι μπορούν να πάρουν καλά αποτελέσματα. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και να σκεφτόμαστυε μόνο αυτό το παιχνίδι, να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το τρίποντο. Φυσιολογικό είναι να έχω στο μυαλό μου όλη την εβδομάδα που έρχεται».

Για το αν στοχεύει στην ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας: «Μιλάμε για κάθε θέση. Εξήγησα ότι στην άμυνα είμαστε τέλειοι και η ομάδα δουλεύει πολύ καλά. Παίζουμε οργανωμένα και ο κάθε μπακ ξέρει όχι μόνο την δουλειά του αλλά και το τι κάνει όλη η υπόλοιπη ομάδα. Όποιος αμυντικός ερχόταν θα είχε περίοδο προσαρμογής, γιατί οι παίκτες μας έχουν δείξει ότι έχουν καλή κατανόηση του παιχνιδιού και ότι είναι πολύ δυνατοί ποδοσφαιριστές. Το μόνο παράξενο θα προκύψει μόνο αν κάποιος τραυματιστεί μακροχρόνια. Σε εκείνη την περίπτωση μπορεί να υπάρξει ένα ρίσκο».

Για τον Πρίγιοβιτς και αν έγινε ξεκαθάρισμα μαζί του: «Γίνονται πολλές κουβέντες χωρίς λόγο και αυτό δεν παράγει κάτι θετικό. Στην φιλοσοξία της ομάδας μας κάθε παίκτης είναι σημαντικός και μπορεί να δώσει πολλα. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν. Είναι δύσκολο για κάθε παίκτη να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια σερί, γιατί δεν είναι σημαντική μόνο η σωματική κούραση, αλλά και η πνευματική που έχει πιο δύσκολη επαναφορά. Γι' αυτό χρειαζόμαστε φρέσκα μυαλά και από τον πάγκο για να ελέγξουμε καλύτερα την κατάσταση. Αυτό μπορεί να κανει την διαφορά. Μερικές φορές οι παίκτες δεν το σκέφτονται αυτό γιατί είναι νέοι άνθρωποι και θέλουν να παίζουν πάντα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τους το εξηγήσεις και να γίνει κατανοητό απ' αυτούς. Έχουμε έναν επιθετικό όπως ο Πρίγιοβιτς που είναι σκόρερ και η καριέρα του το έχει δείξει. Σκοράρει πολλά γκολ για τον ΠΑΟΚ και είναι κύριος παίκτης για μας. Όμως υπάρχει και ένας επιθετικός διεθνής με την Ελπίδων, που πρέπει βήμα- βήμα να εξελιχθεί και να νιώσει μέρος της ομάδας. Έχουμε μία τέλεια ισορροπία ανάμεσα στους επιθετικούς μας. Ειλικρινά στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή, υπάρχει σεβασμός, σωστή παιδεία, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ή τσακωμό. Είναι λογικό να γίνονται κάποιες συζητήσεις με παίκτες που πάντα θέλουν να παίζουν. Υπάρχουν όμως μόνο 11 θέσεις και πρέπει να βρίσκεται η ισορροπία».

Για το συλλαλητήριο για το θέμα της Μακεδονίας: «Προέρχομαι από μία άλλη χώρα και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι για τους Ρουμάνους η Ελλδα είναι κάτι φανταστικό και όλοι έρχονται εδώ με πολύ μεγάλη ικανοποίηση απολαμβάνοντας τα ταξίδια τους. Για μένα είναι ο 4ος χρόνος στην Ελλάδα και μπορώ να σας πω ότι χρωστάμε πολλά σε αυτήν και εγώ και η σύζυγός μου. Πάντα σκέφτομαι τον εαυτό μου ως κομμάτι της Ελλάδας λόγω αυτής της εμπειρίας μου στο ποδόσφαιρο και τη ζωή».
Keywords
Τυχαία Θέματα