Η Σεμένια στοχεύει το καλοκαίρι το παγκόσμιο ρεκόρ της Κρατοσβίλοβα στα 800μ

Η Κάστερ Σεμένια θα προσπαθήσει να κάνει το νταμπλ σε 800μ και 1.500μ στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του επόμενου χρόνου και στη συνέχεια θα δοκιμάσει να καταρρίψει, στην πρώτη απόσταση, το παγκόσμιο ρεκόρ της Κρατοσβίλοβα.

Η 26χρονη Νοτιοαφρικανή αθλήτρια κατέκτησε στο παγκόσμιο του Λονδίνου το χρυσό μετάλλιο στα 800μ και το χάλκινο στα 1.500μ. «Θα επιδιώξω και πάλι το νταμπλ, αλλά χρειάζεται να βελτιώσω την τακτική μου στα 1.500μ, το οποίο είναι ένα αγώνισμα που με συναρπάζει. Ανυπομονώ να τρέξω σε αυτό» είπε η Σεμένια.

Ο
προπονητής της, Γιάν Φέρστερ, είπε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ θα μπορούσε να είναι προτεραιότητα για την αθλήτριά του μετά τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο (4-15/4) στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας. «Θα το επιδιώξουμε την επόμενη σεζόν. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να το έχει καταρρίψει ήδη, αλλά προτιμάμε να βρούμε τον κατάλληλο αγώνα για να τα καταφέρουμε».

Στο Λονδίνο η Σεμένια αναδείχθηκε νικήτρια στα 800μ με 1.55.16, τον πιο γρήγορο χρόνο που έχει επιτευχθεί στο αγώνισμα από το 2008. «Πιστεύω ένας χρόνος στο 1.52.00 είναι δυνατον να επιτευχθεί. Απλά είναι θέμα να βρούμε το σωστό αγώνα με τον σωστό... λαγό» είπε ο Φέρστερ.

Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 1:53.28 και το πέτυχε πριν από σχεδόν 38 χρόνια η Τσέχα Γιαρμίλα Κρατοσβίλοβα στο Μόναχο (Ιούλιος του 1983).
Keywords
Τυχαία Θέματα