Η πραγματική ζωή κι οι αντίστοιχοι «μαχητές» της

Η ενδέκατη αγωνιστική ήταν αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ. Για τον συγκεκριμένο λόγο, σε όλους τους αγώνες η είσοδος των ποδοσφαιριστών έγινε συνοδεία ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, όπως συνέβη και στην Τούμπα το βράδυ της Δευτέρας.

Το διαδικτυακό, τηλεοπτικό κανάλι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέγραψε ορισμένες από τις συγκεκριμένες αυτές στιγμές και φιλοξενεί το σχετικό
βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέροντας τα εξής: «Δίπλα στους ποδοσφαιριστές, ως συνοδεία, είθισται να βρίσκονται παιδιά. Ευχάριστες παρουσίες, γεμάτες όνειρα και βλέμματα όλο προσμονή. Ο συμβολισμός του σήμερα και του αύριο που περπατούν δίπλα, δίπλα.

Υπάρχουν όμως και τα παιδιά που αναγκάστηκαν, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, ν’ αλλάξουν τα όνειρά τους, να τα προσαρμόσουν. Γιατί ό,τι κι αν έχει γίνει κανείς δεν έχει τη δύναμη να τους στερήσει το δικαίωμα να κλείνουν τα μάτια και να φαντάζονται. Να τ’ ανοίγουν και να τολμούν κόντρα στις πιθανότητες.

Η 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή ήταν αφιερωμένη στ’ άτομα με αναπηρία. Κι ο ΠΑΟΚ άλλαξε λίγο τους συσχετισμούς κρατώντας τον ίδιο συμβολισμό. Στη θέση των παιδιών, τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο συνόδευσαν αυτοί οι ξεχωριστοί καλεσμένοι. Τα άτομα με αναπηρία. Συνοδοιπόροι σε μια ζωή που όλα είναι δύσκολα, μα τίποτα ακατόρθωτο».
Keywords
Τυχαία Θέματα