Έπαθλο Andros: Η YOKOHAMA στον… πάγο (video)

Τα βλέμματα τράβηξε η YOKOHAMA, την περασμένη εβδομάδα στο Val Thorens, ως ο επίσημος χορηγός του Τrophee Andros, που προβάλλεται από την Nova και το Motorsport TV.

Το Τrophee Andros ξεκίνησε το 1990, έχει Γαλλικές ρίζες και ξεχωρίζει για το γεγονός πως οι όλοι οι αγώνες του πραγματοποιούνται σε παγωμένες πίστες σε χιονοδρομικά θέρετρα στην Γαλλία και
την Ανδόρα. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει διαφορετικούς αγώνες για τις κατηγορίες Elite Pro και Elite, Ηλεκτρικά Buggy και μοτοσυκλέτες (AMV Cup). Τα αυτοκίνητα έχουν τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση μοιράζονται όλα το ίδιο πλαίσιο, κιβώτιο ταχυτήτων, αναρτήσεις και κινητήρα ενώ έχουν διαφορετικό καπάκι και αμάξωμα που θυμίζει μοντέλα παραγωγής.

Την πρώτη ιδέα για αγώνες στον πάγο είχαν οι Μαξ Μέιμερς (Πρωταθλητής Γαλλίας Rallycross 1982 και 1983με Talbot Matra Murena) και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Andros (κομπόστες μαρμελάδες χυμοί), Φρεντερίκ Γκερβοσόν. Οι δύο ήταν οπαδοί του Ράγκμπι από το 1985 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η βασική τους ιδέα ήταν να γίνεται ένα πρωτάθλημα το χειμώνα όταν όλα τα άλλα σταματούσαν. Επιπλέον δεν ήθελα να αποχωριστούν το αγαπημένο τους σκι.
Φέτος τα χειμερινά ελαστικά της YOKOHAMA έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες, με τα ολοκαινούργια Wdrive V905 να κερδίζουν τις καλύτερες των εντυπώσεων για την ασφάλεια, τον εξαιρετικό χειρισμό αλλά και το δυνατό κράτημα που προσέφεραν στους αγωνιζόμενους, καθόλη τη διάρκεια του πρώτου αγώνα, που είχε νικητή τον Φρανκ Λαγκόρς με BMW M2 (κεντρική φωτογραφία) τον ακλούθησαν οι Ναθαναΐλ Μπερτόν (Audi A1 Quattro) και ο Μπένζαμιν Ριβιέρ (Peugeot 3008).
Στιγμιότυπα από τον συναρπαστικό αυτό πρωτάθλημα μπορείτε να δείτε εδώ:

http://bit.ly/2nPUTYr
Keywords
Τυχαία Θέματα