“Είσαστε παλικάρια”

“Συγχαρητήρια σε όλους. Είσαστε παλικάρια. Παίξατε πρώτα για τους εαυτούς σας και μετά για τον Πανιώνιο. Αποδείξατε τι μπορείτε να καταφέρετε. Αυτή την ομάδα θέλω να βλέπω. Συνεχίζουμε ενωμένοι και μια γροθιά” ήταν κάποια από τα λόγια του Νίκου Ζαμάνη εντός των αποδυτηρίων του Πανιωνίου προς τους παίκτες της ομάδας λίγο μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Μια ισοπαλία που ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με το γκολ του Μάτος, ο οποίος για να νικήσει τον Κότνικ... απογειώθηκε και
με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πανιώνιος πέρασε δύσκολη εβδομάδα. Η τιμωρία των Μασούντ και Οικονόμου επηρέασε τη ψυχολογία των παικτών της ομάδας, αλλά παράλληλα τους πείσμωσε. Ο Ζαμάνης μπορεί να χτύπησε δυνατά και σκληρά το χέρι στο τραπέζι για να αφυπνίσει τους παίκτες, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως το έκανε για το καλό της ομάδας. Οι φωνές αποδείχθηκε ότι έπιασαν τόπο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Το... χειρουργείο, φαίνεται πως, πέτυχε. Ένας πειθαρχημένος και προσηλωμένος τακτικά Πανιώνιος δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν εύκολο ματς για τους “κυανέρυθρους”. Και δεν μιλάω για την ποιότητα του αντίπαλου, με ρόστερ ακριβότερο έως και 10 φορές παραπάνω από των “κυανέρυθρων”, αλλά λόγω των δικών του εσωτερικών προβλημάτων. Κι όμως η αντίδραση που βγάζει ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μπορεί να κάνει τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας να αισιοδοξούν για το μέλλον.

Πέραν των εσωτερικών τριγμών, υπήρχαν και οι αγωνιστικές απουσίες. Μασούντ, Οικονόμου, Σιώπης, Λάμπρου από την αρχή και ο πολύ άτυχος Ταπόκο κατά τη διάρκεια του αγώνα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τα πλάνα του Γρηγορίου. Κι όμως, ο Πανιώνιος στο Β' ημίχρονο και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και στην ανατροπή έφτασε. Απλά δεν ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του δεχόμενος την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι ψηλά στη βαθμολογία, βρίσκεται στην 6η θέση με 16 βαθμούς. Και αν δεν το έχετε παρατηρήσει είναι μια ομάδα με πολλά αγωνιστικά προβλήματα τα οποία δεν τις έχουν επιτρέψει να βρει ρυθμό. Ο Γεσίλ τραυματίας στο μεγαλύτερο μέρος, ο άπειρος αλλά ταλαντούχος Ντουρμισάι επίσης τραυματίας και σε κάποια ματς έχει αγωνιστεί και τραυματίας, ο Σιώπης με τα δικά του προβλήματα σε μύτη και τετρακέφαλο, ο Κόρμπος να τρέχει και να προσφέρει ότι περισσότερο μπορεί, ο Σπιριντόνοβιτς να έχει χάσει και αυτός μέρος του πρωταθλήματος και δεν ξέρω ποιον άλλο μπορεί να ξεχνάω. Το ρόστερ των “κυανέρυθρων” δεν είναι και το πλουσιότερο της κατηγορίας, παρόλα αυτά μέσω... εφευρέσεων προσπαθούν να καλυφθούν τα κενά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Γιατί ενίσχυση θα υπάρξει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το πρώτο ημίχρονο είχε τον Πανιώνιο σε παθητικό ρόλο και τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά δίχως τη μεγάλη φάση. Ένα λάθος του Γκιοατά έδωσε προβάδισμα στον “δικέφαλο”. Για την ακρίβεια ένα ακόμα λάθος της αμυντικής λειτουργίας έβαλε σε μπελάδες τους “κυανέρυθρους”. Στο δεύτερο ημίχρονο το πάθος και η ενέργεια των παικτών του Πανιωνίου ήταν το “κλειδί” της αντίδρασης. Κερδισμένες οι πιο πολλές πρώτες και δεύτερες μπάλες, ταχύτητα στην ανάπτυξη και πλάτος στο γήπεδο, δημιούργησαν δυσλειτουργία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Αυτός ναι ήταν ο Πανιώνιος που έχουμε συνηθίσει. Φυσικά και μπορεί να γίνει καλύτερος και να χει και μεγαλύτερη διάρκεια. Υπομονή χρειάζεται, όλα τα υπόλοιπα έρχονται.

ΥΓ: Αναρωτιέμαι τι αντίδραση θα 'πρεπε να είχαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ βλέποντας τις ομάδες τους με τόσο μεγάλα μπάτζετ να βρίσκονται μόλις 5 ή 6 βαθμούς από τον 6ο Πανιώνιο... Χαμηλά η μπάλα, στη 12η αγωνιστική βρισκόμαστε και ο Πανιώνιος είναι 6ος, όχι 16ος.

ΥΓ 2: Εννοείται πως όλοι οι παίκτες του Πανιωνίου έχουν προσφέρει ότι περισσότερο μπορούν στην ομάδα. Φυσικά και απαιτείται καλύτερη αντιμετώπιση προς όλους. Καμία αποδοκιμασία για κανένα παιδί δεν είναι αποδεκτή. Ο Πανιώνιος δεν είναι 90 λεπτά κάθε Σάββατο ή Κυριακή, αλλά όλη τη βδομάδα. Οπότε, πριν από οτιδήποτε, ας σκεφτεί ο καθένας τι έχουν προσφέρει αυτοί οι παίκτες. Δικαίωμα στο λάθος και σε μια άσχημη περίοδο έχουν όλοι. Ουδείς αλάνθαστος.
Keywords
Τυχαία Θέματα