Δραματική αύξηση των νεκρών από τη θεομηνία σε Μέγαρα και Μάνδρα

Τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και την Μάνδρα Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 9 νεκροί από τις πλημμύρες. Έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 10 τραυματίες.

Υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Λίγο αργότερα,
και δεύτερος νεκρός από τη νεροποντή, εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμνονος.

Ακολούθησε και τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Ο τέταρτος νεκρός βρέθηκε σε αυλή επιχείρησης στο 2-3 χλμ περιφερειακής Ε.Ο. Μάνδρας.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε και πέμπτο νεκρό, πρόκειται για μια γυναίκα η οποία εντοπίστηκε και ανασύρεται από εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα.

Δυο σοροί ανθρώπων εντοπίστηκαν στις ακτές της Ελευσίνας

Οι σοροί δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκαν πριν από λίγο στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την θεομηνία στην Δυτική Αττική και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με στόχο να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων και πολεοδομικές παραβάσεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται , αν χρειαστεί, να κινηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία.

Ποτάμι η παλαιά Εθνική Αθηνών - Κορίνθου

Eν τω μεταξύ, σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, μετά την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε, το πρωί, την περιοχή. Απίστευτες είναι οι εικόνες καταστροφής που προκάλεσε η "σαρωτική" βροχή: Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και δεκάδες οι καταστροφές σε καταστήματα.

Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν. «Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», λέει με απόγνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευτέρπη που προσπαθεί να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της. Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, λέει ότι «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

Τα προβλήματα στη Νέα Πέραμο

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οδηγών υπερχείλισε ρέμα στη Νέα Πέραμο και τα νερά έχουν φτάσει ως το ένα μέτρο στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους.

Από τη Νέα Πέραμο μέχρι τα Μέγαρα υπάρχουν σε πολλά σημεία της παλαιάς εθνικής ακινητοποιημένα πολλά οχήματα.

Περισσότερες από 57 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής, για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Το νερό κατεβαίνει σαν χείμαρρος από το βουνό και έχει μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλαιά Εθνική Οδό και κυρίως στο 39χλμ από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, όπου έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην Νέα Εθνική Οδό, από το 34χλμ μέχρι το 39χλμ προς Κόρινθο.

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή «Νεράκι».

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 οδηγός εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου «το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο». «Είναι σαν κοίτη ποταμού», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας το σκηνικό είπε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά».

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα