Διαμαρτυρία της Μπρόμιτς για το πρόγραμμα

Επίσημη διαμαρτυρία στην Πρέμιερ Λιγκ κατέθεσε η Γουέστ Μπρομ, ζητώντας μάλιστα την αναβολή του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ που είναι προγραμματισμένος για απόψε! Αιτία αποτέλεσε το «ασφυκτικό» αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έπαιξε την Κυριακή με την Άρσεναλ (1-1), ενώ τα «σφυριά» αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στις 26/12 στο 3-3 με την Μπόρνμουθ. Θα αντιμετωπίσουν, όμως, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα καθώς η επόμενη υποχρέωσή τους είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη κόντρα στην Τότεναμ.

Πρόκειται γενικότερα για ένα θέμα που προκύπτει συχνά στην Αγγλία με
το βεβαρυμένο πρόγραμμα της περίοδο των εορτών. Ενα απρόοπτο μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τον προγραμματισμό μιας ομάδας κι αυτό συνέβη στην περίπτωση της Γουέστ Χαμ, αφού με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα αντιμετωπίζε την Τότεναμ την Πρωτοχρονιά. Όμως, ο περιορισμός στα δρομολόγια του μετρό του Λονδίνου λόγω της αργίας, θα είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη προσέλευση φιλάθλων στο «Γουέμπλεϊ».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πρέμιερ Λιγκ στο γήπεδο δε θα βρίσκονταν περισσότεροι από 43.000 ποδοσφαιρόφιλοι. Τέτοιος αριθμός είναι μικρός για τα δεδομένα και τη χωρητικότητα του «Γουέμπλεϊ» κι έτσι το ματς μεταφέρθηκε για την Πέμπτη. Το «ντόμινο» παρέσυρε τη Γουέστ Μπρομ που υποχρεώθηκε να δώσει δεύτερο αγώνα μέσα σε 51 ώρες.

«Είναι φρικτό! Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η πίεση από την τηλεόραση και τα δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα, το κατανοώ απολύτως. Όμως, η λίγκα θα έπρεπε να τηρήσει πιο σθεναρή στάση και να πει : "Δυο ημέρες δεν αρκούν". Φυσικά ανησυχώ πάρα πολύ. Υπάρχουν παίκτες που έχουν καταπονηθεί πολύ και ίσως είναι επικίνδυνο να αγωνιστούν για δεύτερη φορά σε τόσο μικρό διάστημα», είπε ο Άλαν Πάρντιου, τεχνικός της Γουεστ Μπρομ, που παραμένει χωρίς νίκη επί 19 ματς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα