Δέκα ιστορίες του "Der Klassiker"

Χτυπήματα… Kung-Fu, οι μεγαλύτερες νίκες, ο δραματικός τελικός του Champions League, Ομπαμεγιάνγκ vs Λεβαντόφσκι ή πιο απλά Μπάγερν Μονάχου-Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο προημιτελικός του Κυπέλλου Γερμανίας την Τετάρτη θα προσθέσει ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία των «Der Klassiker».

Το Novasports.gr σας παρουσιάζει τις 10 πιο συναρπαστικές ιστορίες των δύο μεγάλων κλαμπ του γερμανικού ποδοσφαίρου, μετρώντας ταυτόχρονα αντίστροφα
για την αναμέτρηση που θα δείτε ζωντανά από το Novasports Extra 1 στις 21:45 το βράδυ της Τετάρτης.

1)Βαυαρική κυριαρχία
Η αναμέτρηση για το Κύπελλο Γερμανίας έρχεται ως συνέχεια της 96ης αναμέτρησης των δύο ομάδων στη Bundesliga. Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βεστφαλία 3-1, με τους Βαυαρούς να έχουν το πάνω χέρι με 44 νίκες, έναντι 24ων της BVB. Η Μπάγερν έχει πετύχει 182 γκολ, ενώ η Ντόρτμουντ 119.

2)Δική τους υπόθεση
Μετά την απόλυτη αμφισβήτηση της Μπάγερν από τη Ντόρτμουντ τη δεκαετία του 90, ήρθε η πτώση της Μπορούσια στα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας. Η έλευση του Κλοπ αναγέννησε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι από το 2009 κοιτάζουν στα μάτια το μεγαθήριο του γερμανικού ποδοσφαίρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 8 χρόνια η Μπάγερν έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα και η Ντόρτμουντ 2, ενώ οι δυο τους έχουν κερδίσει τους 14 από τους 16 εγχώριους τίτλους από το 2009 μέχρι σήμερα.

3)Ο Λέβα συναντά τον Όμπα
Μηχανή των γκολ. Λεβαντόφσκι εναντίον Ομπαμεγιάνγκ με κοινό «κιτρινόμαυρο» παρονομαστή. Πέρυσι η προσωπική τους «μάχη» έληξε με νικητή τον Γκαμπονέζο, ο οποίος με 31 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Από το 2013 που αποκτήθηκε από τη Μπορούσια ο «Όμπα» έχει σκοράρει 98 φορές, ενώ ο «Λέβα» 111. Συνολικά οι δυο τους έχουν πετύχει 209 γκολ. Φέτος, ο Πολωνός έχει σκοράρει 15 φορές και ο Γκαμπονέζος 13.

The five at the top of our goal-scoring Christmas tree

Keywords
Τυχαία Θέματα