Χιμένεθ: «Μικρό το ρόστερ για τρεις διοργανώσεις» (video)

Μετά το ματς ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πως η ομάδα διαθέτει μικρό ρόστερ για να αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις ενώ ο Αλέκος Βοσνιάδης ανέφερε πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Αναλυτικά:

Χιμένεθ: Για την άνεση που είχε η ΑΕΚ στο να πάρει το ματς: «Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο που δείχνουμε ότι έχουμε χαρακτήρα νικητή ανεξάρτητα από το αν δεν βγαίνουν όλα τα αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ κουρασμένοι και
δεν ήταν εύκολο. Με τόσους τραυματισμούς έχουμε ένα ρόστερ πολύ μικρό για τρεις διοργανώσεις. Σήμερα νιώθαμε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε για να διατηρηθούμε στην 1η θέση. Σε σχέση με άλλα ματς, μετά από ένα καλό παιχνίδι στην Ευρώπη, αντιδράσαμε καλά».

Για τις αλλαγές διατάξεων και τακτικής κατά την διάρκεια των αγώνων:«Στα προβλήματα πρέπει να μην κάνουμε παράπονα αλλά να βρούμε λύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αν και δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε συγκεκριμένους παίκτες, είναι ο Μπακάκης που κάνει καταπληκτική σεζόν και βοηθάει την ομάδα όπου κι αν του ζητηθεί! Θα προτιμούσα να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου για να παίξω και το σύστημα που θέλω, αλλά με τους συνεχείς τραυματισμούς δεν είναι εφικτό. Αυτές οι λύσεις γίνονται εύκολες μέσα από την δουλειά που κάνουν οι παίκτες μου».

Για το εάν έχει άγχος για τις μεταγραφές: «Ξέρω πως μία σύγχρονη διοίκηση δεν πρέπει να μένει στάσιμη και να βρίσκει λύσεις συνεχώς. Το καλοκαίρι χρειάστηκε να αλλάξουμε σύστημα σε σχέση με το περσινό και υπήρχαν κάποιοι παίκτες που δεν ταίριαζαν στο σύστημα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Λυμπερόπουλος όσο και οι υπόλοιποι ψάχνουν λύσεις για να βελτιωθούμε. Αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα θα πρέπει να ενισχυθούμε κάπως γιατί έχουμε 15-16 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους. Εγώ σε κάθε ματς έχω τρεις αλλαγές, δεν μπορώ να κάνω δέκα και σήμερα τις έκανα για να ξεκουράσω κάποιους ποδοσφαιριστές».

Για τον αν ψάχνει παίκτη για να δίνει ανάσες στον Σιμόες: «Ο Κονέ έκανε ένα καλό παιχνίδι. Όταν υπέγραψε αυτοί που τον ήξεραν περισσότερο πίστευαν ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Δούλεψε σκληρά και θυσίασε τον εαυτό του για να βελτιωθεί και πλέον επειδή τον ζω, σήμερα έκανε ένα καλό παιχνίδι, έβαλε ένα υπέροχο γκολ αλλά μπορεί ακόμη περισσότερα πράγματα. Η φανταστική δουλειά που έκανε το δίδυμο Σιμόες-Γιόχανσον και τώρα Σιμόες-Γαλανόπουλος, θα πάρει βοήθεια από τους Κονέ και Αϊντάρεβιτς. Νομίζω ότι θα πρέπει να ψάξουμε ένα παίκτη που θα μπορεί να αντικαταστήσει, αν και είναι δύσκολο, τον Γιόχανσον».

Βοσνιάδης: «Να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πρόκρισή της στο Europa League. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε μια ομάδα που τα πηγαίνει καλά και μέσα και έξω, αλλά γνωρίζαμε ότι υπάρχει κόπωση και προσπαθούσαμε να κλείσουμε τους χώρους. Ενώ κάναμε την πρώτη φάση με τον Επστάιν, στην πρώτη φάση της ΑΕΚ δεχθήκαμε γκολ και μετά απέναντι σε ομάδες τέτοιου επιπέδου είναι δύσκολο να κρατήσεις την μπάλα και να αμυνθείς καλά. Δώσαμε τη μάχη μας, δεχθήκαμε ένα ωραίο γκολ από τον Κονέ, ήμασταν νευρικοί στην κατοχή, δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ και από εκεί και μετά κρατήσαμε λίγο παραπάνω μπάλα και προσπαθήσαμε να μειώσουμε.

Σε τέτοια ματς πρέπει να έχεις διάθεση να επιτεθείς. Δυστυχώς το κάναμε στο πρώτο μέρος και το πληρώσαμε, στη συνέχεια το διορθώσαμε. Έχουμε ένα ακόμα ματς μέχρι τη διακοπή. Θα δώσουμε τη μάχη για να πάρουμε τους βαθμούς στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε κάποια πράγματα για να καλύψουμε τις ελλείψεις. Ελπίζουμε να πάρουμε τους βαθμούς για να μπορέσουμε να μείνουμε στο τέλος στην κατηγορία».

Για το αν είναι καθοριστική η απουσία του Τουράμ: «Δώσαμε μάχη για να τον κρατήσουμε. Ήταν από τους καλύτερους πέρυσι. Δυστυχώς δεν τον έχουμε στο γήπεδο και είναι μεγάλο πλήγμα για μας. Είναι μια μεγάλη απώλεια, αλλά δεν θέλω να το επαναλαμβάνω γιατί ακυρώνω την προσπάθεια των άλλων παικτών. Πιστεύω όμως και με την επιστροφή του Τουράμ και του Νούνιες και με τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε θα διορθώσουμε την εικόνα».

Για το αν είναι δίκαια η ΑΕΚ στην κορυφή: «Δίκαια βρίσκεται στην κορυφή. Είναι με όλη τη σημασία της λέξης ομάδα. Βγάζει πάντα το πάθος, τη δύναμη, τη μαχητικότητα, γυρίζει τα ματς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βλέπουμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, οι ομάδες είναι κοντά στην κορυφή και βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Το αμφίρροπο φέρνει σίγουρα κόσμο πίσω και μακάρι το πρωτάθλημα να πάει έτσι ως το τέλος. Να ευχηθούμε ότι θα έρθει πάλι ο κόσμος πίσω και ο σταθερότερος να πάρει τον τίτλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα