«Απόδραση» με Πίτι! (video)

Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε στο 88' όμως η Λαμία πήρε τον πόντο στην Ριζούπολη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πίτι στις καθυστερήσεις (1-1)!

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Το ματς ήταν στην μεγαλύτερη διάρκειά του μία πολιορκία στα καρέ της ομάδας της Φθιώτιδας, με την «ελαφρά ταξιαρχία» ειδικά στο β' μέρος να πιέζει ασφυκτικά. Η ομάδα του Ζόραν Βούλιτς βρήκε τελικά το γκολ
που έψαχνε με τον Ελμπάζ να σκοράρει στο 88' ερχόμενος από τον πάγκο. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και κατάφερε να σκοράρει στις καθυστερήσεις με πέναλτι που κέρδισε ο Όμο και εκτέλεσε εύστοχα άλλος ένας παίκτης που είχε μπει σαν αλλαγή στο ματς, ο Πίτι.

Ο Απόλλων έτσι έμεινε χαμηλά στην βαθμολογία με δύο ματς χωρίς νίκη, ενώ η Λαμία έμεινε αήττητη για πέμπτη σερί αγωνιστική με τρεις σερί ισοπαλίες!

Τα αρχικά πλάνα

Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Τσόβιτς, δεξί μπακ ο Κοντοές, αριστερό ο Κούρος, σέντερ μπακ οι Κύργιας και Μπιτζιμίν. Αμυντικά χαφ οι Παπάζογλου και Κονέ. Στα άκρα οι Μαάτσι και Αλμπάνης, ο Ανιέτε πίσω από τον Καστιγέχος.

Η Λαμία ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος, δεξί μπακ ο Κουτρομάνος, αριστερό ο Παντελιάδης, σέντερ μπακ οι Ασίγκμπα και Κουκόλης. Αμυντικά χαφ οι Μπλάζιτς και Όμο. Στα άκρα οι Βασιλαντωνόπουλος και Βάντερσον, ο Λινάρδος πίσω από τον Βουό.

Ισοπαλία στις...ευκαιρίες

Αρκετά καλός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να διατηρεί την κατοχή σε ποσοστό 64% δέιχνοντας επιθετικότερες διαθέσεις, αλλά τους φιλοξενούμενους να ανταποκρίνονται στην πίεση. Οι δύο ομάδες είχαν μάλιστα από μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όμως πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Η ομάδα της Φθιώτιδας, με το «καλημέρα» έφτασε πολύ κοντά στο 0-1, καθώς ο Μπλάζιτς έκλεψε στον χώρο του κέντρου και μπήκε στην περιοχή, για να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Βουό για τετ-α-τετ, όμως ο Τσόβιτς αποσόβησε το γκολ αποκρούοντας με τα πόδια το πλασέ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με πίεση και στο 10' ο Κούρος από αριστερά έκανε την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Καστιγέχος πέρασε άουτ. Στο 15' ο Κοντοές έκανε σέντρα από δεξιά και ο Αλμπάνης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα όμως στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παπαδόπουλου.

Η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει στο 16' αλλά το σουτ του Μπλάζιτς από μακριά στον άξονα πέρασε άουτ, ενώ στο 18' οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στην περιοχή με ωραία προσπάθεια του Αλμπάνη και δεξί σουτ που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Ακολούθησε ένα μακρινό σουτ του Παπάζογλου (27', άουτ) και ένα απ' ευθείας φάουλ του Κούρου που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 30', πριν από την μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο α' μέρος.

Όλα ξεκίνησαν από τον Κούρο, ο οποίος έκανε βαθιά σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαάτσι. Αυτός με προσποιήσεις κατάφερε να βρεθεί φάτσα με τον Παπαδόπουλο και τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια, όμως ο Ασίγκμπα έσωσε την εστία του με καθοριστική παρέμβαση στη γραμμή!

Ο Απόλλων είχε άλλες δύο άκαρπες φάσεις μέχρι το τέλος του α' μέρους, με βολέ του Κονέ στο 38' και προβολή του Κοντοέ στο 41' από την περιοχή, αμφότερες οι προσπάθειες όμως πέρασαν άουτ.

Θρίλερ στο τέλος!

Στους ίδιους ρυθμούς ξεκίνησε και το β' μέρος, οπότε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων θέλησε να φρεσκάρει τα πράγματα μεσοεπιθετικά με τον Πίτι αντί του Λινάρδου στο 50'. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Βούλιτς για τους γηπεδούχους, περνώντας τον Ελμπάζ αντί του Καστιγέχος.

Ακολούθησαν μερικά σκληρά μαρκαρίσματα με διαδοχικές κίτρινες κάρτες και έπρεπε να φτάσει το 59ο λεπτό για να γίνει μία καλή φάση στο δεύτερο μέρος, όταν ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Παπάζογλου βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ελμπάζ έκανε ένα φιλόδοξο σουτ από μακριά, ο Παπαδόπουλος απόκρουσε ασταθώς, αλλά δεν ακολούθησε παίκτης του Απόλλωνα και ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπόρεσε να μπλοκάρει.

Οι προπονητές συνέχισαν τις αλλαγές τους, με τον Βούλιτς να περνάει τον Σιατραβάνη αντί του Μαάτσι και τον Τεννέ τον Αναστασόπουλο αντί του Παντελιάδη.

Στο 67' ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ελμπάζ τροφοδότησε έξω από την περιοχή τον Αλμπάνη, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έβγαλε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι πλέον πίεζαν ασφυκτικά και στο 69' ο Κονέ εκτέλεσε άλλο ένα επικίνδυνο φάουλ από δεξιά, ο Ελμπάζ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Η πολιορκία συνεχίστηκε με τον Σιατραβάνη λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι να σουτάρει άουτ σε καλή θέση μέσα στην περιοχή στο 78', ενώ στο 80' ο Ελμπάζ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε σε κόρνερ. Ο Μπιτζιμίν μετά την εκτέλεση έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 84' για τους γηπεδούχους, όταν ο Κονέ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κύργιας ολομόναχος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας, αλλά ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο!

Τελικά, η επιμονή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 88ο λεπτό, όταν ο Ανιέτε εκτέλεσε μακρινό φάουλ, ο Ελμπάζ βρέθηκε σε καλή θέση δεξιά στην μικρή περιοχή, απέφυγε έξοχα Παπαδόπουλο και Ασίγκμπα για να στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου!

Τα έξαλλα πανηγύρια των φίλων του Απόλλωνα όμως αποδείχτηκαν πρόωρα, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Όμο βρέθηκε στην περιοχή μετά από βολέ απελπισίας του Παπαδόπουλου και κέρδισε πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα του Κύργια, εν μέσω διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους. Ο Πίτι ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και έσωσε τον πόντο για την ομάδα της Φθιώτιδας!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΜΙΑ 1-1
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 12η Αγωνιστική, «Γ. Καμάρας»
Γκολ: 88' Ελμπάζ - 90+2' πεν. Πίτι
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου), Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)
Κίτρινες: Κούρος, Παπάζογλου - Βουό, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Κουκόλης
Κόκκινες: -
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βούλιτς, 4-2-3-1): Τσόβιτς - Κοντοές, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Κούρος - Παπάζογλου, Κονέ, Μαάτσι (66' Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ανιέτε - Καστιγέχος (52' Καστιγέχος).
ΛΑΜΙΑ (Τεννές, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος - Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Παντελιάδης (63' Αναστασόπουλος) - Μπλάζιτς, Όμο - Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον (79' Ακόστα), Λινάρδος (50' Πίτι) - Βουό.
Keywords
Τυχαία Θέματα