Crash test με... γερμανικά στάνταρντς

Προετοιμάζεται για μάχη δίχως αύριο ο ΠΑΟΚ, εν όψει της αναμέτρησης με την... τρομερή Λούντβιγσμπουργκ – Πρόβλημα ο Κρουμπάλι.

Για να συνεχίσει να ελπίζει ο ΠΑΟΚ σε είσοδο στην πρώτη τετράδα του ομίλου του στο Basketball Champions League πρέπει να περάσει την ερχόμενη Τετάρτη (13/12) το εμπόδιο της Λούντβιγσπουργκ στο PAOK
Sports Arena. Αποστολή καθόλου εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς τη βαριά ήττα των «ασπρόμαυρων» στον πρώτο αγώνα (103-70), την αγωνιστική κατάσταση των Γερμανών, αλλά και τα στοιχεία που εμφανίζουν σε διάφορες κρίσιμες στατιστικές κατηγορίες στο θεσμό. Κυριολεκτικά μιλάμε για crash test με γερμανικά στάνταρντς!

Σε ό,τι αφορά στην ήττα του πρώτου αγώνα, ήταν από τις βαρύτερες στην ερυωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ. Τότε, όλοι στάθηκαν στο γεγονός ότι οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν από μια ομάδα σχεδόν... άγραφη στον ευρωπαϊκό μπασκετικό χάρτη. Βεβαίως, πολλές φορές άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη, κάτι που η Λούντβιγσπουργκ φροντίζει να επαληθεύει με τα κατορθώματά της την τρέχουσα σεζόν.

Η γερμανική ομάδα έχει ρεκόρ έξι νικών και μόλις μία ήττας στο BCL, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει οκτώ νίκες και δύο ήττες κι έτσι βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η δεύτερη ήττα στη γερμανική λίγκα είναι η πιο πρόσφατη ως αποτέλεσμα, καθώς ήρθε την αγωνιστική που πέρασε, από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, με σκορ 91-71. Παρά την ήττα αυτή, πάντως, κανείς δεν παραβλέπει αυτά που έχει κάνει η ερχόμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ ως τώρα στη σεζόν, εντός κι εκτός Γερμανίας.

Όσο για τα διάφορα στοιχεία που εμφανίζει σε διάφορες κρίσιμες στατιστικές κατηγορίες, ενδεικτικά της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται από το ξεκίνημα της περιόδου, κατ’ αρχάς είναι χαρακτηριστικό ότι η Λούντβιγσπουργκ μαζεύει... ασταμάτητα ριμπάουντ. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του BCL, η γερμανική ομάδα παίρνει το 76,4% των αμυντικών και το 34,8% των επιθετικών. Στη συλλογή των αμυντικών ριμπάουντ είναι δεύτερη σε όλη τη διοργάνωση και στη συλλογή των επιθετικών είναι πρώτη.

Επιπλέον, οι Γερμανοί δεν... κάνουν λάθη! Έχουν μόλις 11,4% στον τομέα αυτόν, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό στο BCL. Χώρια δε που... κλέβουν πολλές μπάλες, με αποτέλεσμα να φτάνει το ποσοστό τους στο 13,2 %, πίσω μόνο από τη Μονακό στη διοργάνωση.

Ένα άλλο στοιχείο, το οποίο είναι εντυπωσιακό για τη Λούντβιγσπουργκ, είναι ότι με την πιεστική άμυνα που ασκεί σε όλο το γήπεδο, οδηγεί τον αντίπαλο σε λάθη σε ποσοστό 24,1%, γεγονός που την κατατάσσει πρώτη παγκοσμίως! Αυτό είναι κάτι που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι, στη Γερμανία, και εν πολλοίς οδήγησε στη βαριά ήττα που γνώρισε εκεί.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο εύκολο έργο δεν έχουν οι «ασπρόμαυροι» στο παιχνίδι της Τετάρτης (13/12). Σήμερα (11/12), ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έδειξε σε βίντεο στους παίκτες του διάφορα στοιχεία του τρόπου που αγωνίζονται οι Γερμανοί. Μαζί έδωσε και ανάλογες οδηγίες για το τι περιμένει από αυτούς.

Στον αγωνιστικό τομέα, όλοι οι παίκτες του «Δικέφαλου» προπονήθηκαν κανονικά, εκτός του Ουσμάν Κρουμπάλι. Ο Αμερικανός φορ ταλαιπωρείται ακόμη από το διάστρεμμα που είχε πάθει στον αγώνα με τη Σαλόν στη Γαλλία, όμως, παίζει καιρό με αυτόν τον πόνο, οπότε θεωρείται απίθανο να απουσιάσει από το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τους Γερμανούς. Έκανε ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους και αύριο (12/12) αναμένεται να μπει στον κανονικό ρυθμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα