Χρυσός και καμήλες στο Μανχάταν της Μέσης Ανατολής

Εντυπωσιακοί ουρανοξύστες, τεχνητά νησιά, παλάτια, σαφάρι στην έρημο και παζάρια με χρυσό. Το Ντουμπάι θεωρείται δικαίως η μοντέρνα πόλη της υπερβολής και για πολλούς θεωρείται το Μανχάταν της Μέσης Ανατολής.

Πρόκειται για ένα από τα επτά εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που είναι χτισμένη πάνω σε νησί.

Αποτελεί κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό για ψώνια και κατάλληλη περίοδος να το επισκεφθεί κανείς είναι από τα τέλη Σεπτέμβρη έως τις αρχές Μαΐου,

καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η θερμοκρασία φθάνει ακόμα και τους 50 βαθμούς.

Το Ντουμπάι χωρίζεται στην παραδοσιακή πλευρά Deira και στο μοντέρνο Bur Dubai.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παλιά εμπορική συνοικία Al Fahidi όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο ιστορικά κτίρια του Ντουμπάι, το μουσείο Dubai και τα σουκ, τα δημοφιλή παζάρια με χαλιά, χρυσό και υφάσματα.

Με 275 μέτρα μήκος το μουσικό σιντριβάνι αποτελεί ένα εντυπωσιακό δημιούργημα στο εσωτερικό μιας τεχνητής λίμνης με περισσότερα από έξι χιλιάδες λαμπιόνια και 25 προτζέκτορες.

Τα τεχνητά νησιά Palm Jumeirah (σε σχήμα φοίνικα), το Jebel Ali και το Deira φιλοξενούν ξενοδοχεία, θεματικά και εμπορικά πάρκα και μαρίνες.

Ο επισκέπτης μπορεί να διασχίσει το ποτάμι με άμπρα, το παραδοσιακό θαλάσσιο ταξί και να κάνει βόλτα με καμήλες στο Desert Camp, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μπορεί να δει κανείς από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι Βεδουίνοι.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ντουμπάι / Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Διαφορά ώρας: 2 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Ντιρχάμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (1 ευρώ ισοδυναμεί με 4,31 Ντιρχάμ)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση είναι 4 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 7 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

Garden Glow, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο του κόσμου

Πηγή : newsit.gr

The post Χρυσός και καμήλες στο Μανχάταν της Μέσης Ανατολής appeared first on NewsVoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα