Dynagas LNG (Γιώργος Προκοπίου): Κέρδη 10,5 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο και ρευστότητα 73,8 εκατ. δολαρίων

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Dynagas LNG Partners, του Γιώργου Προκοπίου, διαμόρφωσε στο τέλος του Δεκεμβρίου 2023, ρευστότητα 73,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο είχε κέρδη 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, από 11,6 εκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα αυξήθηκαν στα 37 εκατομμύρια δολάρια, από 35 εκατομμύρια δολάρια, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ο στόλος αποτελείται από οκτώ πλοία, τα οποία όλα βρίσκονται σε μακροπρόθεσμες ναυλώσεις

και έφεραν στα ταμεία της εταιρείας περίπου 70.000 δολάρια την ημέρα το καθένα, από 62.700 δολάρια την ημέρα για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα λειτουργικά έξοδα σκαφών του τριμήνου ανήλθαν σε 8,4 εκατομμύρια δολάρια, από 7,8 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της αύξησης του κόστους συντήρησης των πλοίων.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική μας για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο μετοχικό μας κεφάλαιο μέσω της μείωσης του χρέους, δεδομένου ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχουμε αποπληρώσει χρέος 254 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tony Lauritzen.

Η Dynagas LNG Partners, όπως δηλώθηκε, βρίσκεται σε συμφωνία αναχρηματοδότησης των δανείων της, καθώς πλησιάζει η λήξη δανείων ύψους 345 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πώς θα πάρουν την επιδότηση Ιανουαρίου-Μαρτίου οι πρώην εργαζόμενοι

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή

Keywords
Αναζητήσεις
dynagas-lng-giorgos-prokopiou-kerdi-105-ekat-dolarion-sto-trimino-kai-refstotita-738-ekat-dolarion.htm
Τυχαία Θέματα