Καταδικάστηκε η γυναίκα η οποία κλώτσησε κοριτσάκι που έπαιζε ακορντεόν. «Είναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα» είπε ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη σκηνή

Πηγή: News247.grΤέσσερα χρόνια μετά το ντροπιαστικό στιγμιότυπο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, με μια γυναίκα να κλωτσάει ένα μικρό κορίτσι που έπαιζε ακορντέον ζητώντας για βοήθεια στη γειτονιά της Ακρόπολης, η δικαιοσύνη «μίλησε» και την καταδίκασε για τη ρατσιστική πράξη της.

Όπως σημείωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Μεσσήνης, ο φωτογράφος που έβγαλε την επίμαχη φωτογραφία τον Σεπτέμβριο του 2013, για λογαριασμό

του Associated Press, η γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή, ερήμην της, καθώς αυτή τη φορά δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Μιλώντας τότε στο News 24/7 ο φωτογράφος είχε καταδικάσει την πράξη της γυναίκας λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το έκανα όλο αυτό επειδή επρόκειτο για μικρό παιδάκι. Την είπα ρατσίστρια γιατί ήταν Ρομά και είναι ντροπή και απαράδεκτο να γίνεται όλο αυτό. Τι κακό έκανε το παιδί; Ανεξαρτήτως χρώματος όμως, ή θρησκείας ή καταγωγής θα διαπληκτιζόμουν για οποιοδήποτε παιδί που δέχεται βία. Σε ότι αφορά τα παιδιά που ζητιανεύουν, η Πολιτεία έχει ευθύνη και πρέπει να τα προστατεύει, πρέπει να φροντίζει για όλα τα παιδιά».
«Ο φωτογράφος πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Μερικές φορές όμως, δεν γίνεται να μην παρέμβει όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια μου, ξεπέρασε τα όρια και πιστέψτε με, τέτοια περιστατικά γίνονται δυστυχώς κάθε μέρα», είχε τονίσει επίσης.

Το άρθρο Καταδικάστηκε η γυναίκα η οποία κλώτσησε κοριτσάκι που έπαιζε ακορντεόν. «Είναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα» είπε ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη σκηνή δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα