Έφυγε από τη ζωή ο ροκ σταρ, Τζόνι Χαλιντέι. Ο «Γάλλος Έλβις» πούλησε περισσότερους από 100 εκατ. δίσκους και παντρεύτηκε πέντε φορές, τις δύο με την ίδια γυναίκα

Απεβίωσε τη νύχτα σε ηλικία 74 ετών ο Τζόνι Χαλιντέι, ίσως ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της γαλλικής ροκ, εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου στον πνεύμονα.

Την ανακοίνωση έκανε η σύζυγός του, Λετισιά Χαλιντέι, η οποία δήλωσε: «Ο Τζόνι Χαλιντέι έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια».

Ο Τζόνι Χαλιντέι—ή Ζαν-Φιλίπ Σμετ, όπως ήταν το πραγματικό

όνομα του τραγουδιστή—έζησε μια πολυτάραχη ζωή. Γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1943 και το 1966 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ το 1986 είχε καταρρεύσει επί σκηνής. Είχε παντρευτεί πέντε φορές, τις δύο την ίδια γυναίκα, την κόρη ενός από τους πιο παλιούς του φίλους, που είχε γράψει αρκετά από τα τραγούδια του.

Ο Τζόνι Χάλιντέι με τη Σιλβί Βαρτάν τη δεκατεία του ΄70

Στα 57 χρόνια της καριέρας του, ο Χαλιντέι πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους και ήταν «είδωλο των νέων» στη Γαλλία, διαπερνώντας εποχές και μουσικά στιλ, από το ροκ εν ρολ μέχρι τη βαριετέ και από τη ροκ ως τα μπλουζ.

«Ως την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε με ψηλά το κεφάλι αυτή την ασθένεια που τον κατέτρωγε εδώ και μήνες, δίνοντάς μας σπάνια μαθήματα ζωής», ανέφερε η Λετισιά Χαλιντέι.

«Υπάρχει κάτι από τον Τζόνι μέσα σε όλους μας», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, προσθέτοντας ότι «δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», ειδικά «τις ερμηνείες του».

Το άρθρο Έφυγε από τη ζωή ο ροκ σταρ, Τζόνι Χαλιντέι. Ο «Γάλλος Έλβις» πούλησε περισσότερους από 100 εκατ. δίσκους και παντρεύτηκε πέντε φορές, τις δύο με την ίδια γυναίκα δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα