Οι Γερμανοί “χαϊδεύουν” την ακροδεξιά χρησιμοποιώντας την Ελλάδα και το προσφυγικό

Στο Βερολίνο προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση και όλοι χαϊδεύουν την ακροδεξιά, που κατά τ΄ άλλα …καταδικάζουν. Για να μην στεναχωρήσουν τους ακροδεξιούς οι πρωταγωνιστές του πολιτικού παιχνιδιού στη Γερμανία χρησιμοποιούν ξανά το προσφυγικό και ρίχνουν λάσπη στην Ελλάδα. Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο ανεύθυνη είναι η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης.

Από τον Οκτώβριο έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων CDU

CSU . Το προσφυγικό είναι από τα βασικά ζητήματα.

Επιδίωξή τους ο συνολικός αριθμός των προσφύγων να φτάσει τις 200.000. Σε περίπτωση, ανθρωπιστικών κρίσεων η κυβέρνηση και η Βουλή θα έχουν τη δυνατότητα επαναπροσδιορισμού του συγκεκριμένου αριθμού. Αν σκεφτούμε ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων ασύλου για το 2017 εκτιμάται από το ίδιο το Βερολίνο περί τις 180.000, στην πραγματικότητα διαφωνία για ανώτατο όριο (200.000) δεν υπάρχει. Παριστάνουν πως διαφωνούν.

Από τη πρώτη στιγμή που άρχισαν οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης,ξεκίνησαν και τα ανακριβή -για να το πούμε ευγενικά- δημοσιεύματα με θέμα το μεταναστευτικό και στόχο την Ελλάδα.

Για παράδειγμα:

Εφηημερίδα Welt Am Sonntag: Με τίτλο «Η Ελλάδα δίνει εσφαλμένα στοιχεία για τους πρόσφυγες»,γράφει ότι γιααναφορές, σύμφωνα με τις οποίες «κάθε μήνα φτάνουν στη Γερμανία 15.000 άνθρωποι που αναζητούν άσυλο κυρίως μέσω Βαλκανίων», καθώς και ότι «η Αθήνα φυλάσσει πλημμελώς τα σύνορα και αποκρύπτει το πραγματικό μέγεθος των μεταναστευτικών ροών». Το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν “στηριγμένο” με πληροφορίες από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας. Καμία έκπληξη. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Ντε Μεζιέρ, με τα μέτρα που προωθεί –και λαμβάνει- αποσκοπεί στο να χαϊδέψει τα αυτιά του εσωτερικού του ακροατήριου, στοχοποιώντας ταυτόχρονα, για μια ακόμη φορά, τον συνήθη «αποδιοπομπαίο τράγο», την Ελλάδα.

Αν τα στοιχεία ήταν αληθινά θα είχε αδειάσει η χώρα μας από πρόσφυγες και μετανάστες. Μπορεί, λοιπόν, οι Γερμανοί να κατηγορούν την Ελλάδα για greek statistics, αλλά στην προκειμένη, στο προσφυγικό, τα german statistics ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ψεύδους και θράσους.

Εφημερίδα Bild: Υποστήριξε, ότι υπάρχουν 30.000 άτομα για τα οποία οι γερμανικές Αρχές δεν διαθέτουν πληροφορίες για το που βρίσκονται. Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για άτομα των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί και οφείλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο συμπρόεδρος των «Πρασίνων», Goring Eckard, σημείωσε ότι, από στατιστικής απόψεως, τα νούμερα δεν είναι ξεκάθαρα και αποδεικνύεται ότι το Μητρώο Αλλοδαπών δεν τηρείται με επιμέλεια και δεν παρέχεται έτσι αξιόπιστη βάση σχετικά με το ποιος είναι στη χώρα και ποιος όχι. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα κόμματα. Μερίδα του γερμανικού Τύπου επικρίνει τις γερμανικές Αρχές για το ότι ολοένα περισσότεροι πρόσφυγες, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο απορρίπτονται, «εξαφανίζονται». Επίσης, ότι πολλοί από αυτούς επιχειρούν να κρυφτούν από τις Αρχές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτιμάται ότι στη Γερμανία ζουν περί τους 200-250 χιλιάδες άτομα, χωρίς το κράτος να γνωρίζει τίποτε. Μεταξύ αυτών είναι άτομα, των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί, άλλα που κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος διέκοψαν την επαφή τους με τις Αρχές, καθώς επίσης και τουρίστες που παρέμειναν έχοντας βρει «μαύρη» εργασία. Ανεξαρτήτως της αξιοπιστίας αυτών των στοιχείων, καθίσταται εμφανές ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία επιχειρεί να φορτώσει στη χώρα μας.

Η Bild επιμένει ότι «όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα» και επικαλείται την κατάσταση που υπήρχε στη χώρα μας το 2015 («επί μήνες η ελληνική πλευρά δεν ήλεγχε καθόλου εάν επρόκειτο για Σύρους … «έλειπε η τεχνολογία και προπάντων η βούληση για την καταγραφή των προσφύγων», κ.ο.κ.). Απορίας άξιον είναι γιατί στοχοποιείται σήμερα, μέσω γερμανικών ΜΜΕ, με τα δεδομένα του 2015 και πάλι η Ελλάδα. Δεύτερη απορία: μπορούν να μας πουν οι Γερμανοί για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος τουλάχιστον μ΄ ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα;

Η γερμανική πλευρά επικαλείται το επιχείρημα ότι έχουν συλληφθεί στα γερμανικά αεροδρόμια αρκετοί (περί τα 1000 άτομα) προερχόμενα από την Ελλάδα χωρίς θεώρηση Σενγκέν. Δηλαδή, περί τα 100 άτομα μηνιαίως στο σύνολο των 15.000 που η γερμανική πλευρά ισχυρίζεται έχουν έλθει από τον «Βαλκανικό δρόμο» και έχουν ζητήσει άσυλο.

Να σημειωθεί ότι τα σύνορα ΕλλάδαςΣκοπίων αποδεδειγμένα (και κατά παραδοχή των γερμανικών Αρχών) φυλάσσονται πολύ καλά, ενώ στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας διέρχονται καθημερινά περί τα 2000 φορτηγά προερχόμενα από την Κωνσταντινούπολη, όπου, ως γνωστόν, είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα των λαθρο-διακινητών.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει (από 1-1-17 έως 9-2017) 1800 άτομα πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο για διάφορους προορισμούς στο εξωτερικό. Οι Γερμανοί έχουν υπόψιν τους όλα τα στοιχεία των ελληνικών Αρχών, αφού τους έχουν γίνει επανειλημμένως ενημερώσεις από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν.

Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι έως τώρα οι γερμανικές Αρχές δεν έχουν διαβιβάσει στις ελληνικές ούτε ένα όνομα ατόμου, το οποίο αποδεδειγμένα ή έστω καθ’ υποψία, έχει μπει στη Γερμανία παράνομα, προερχόμενο από την Ελλάδα. Ακόμα και για τα περί χιλίων που έφτασαν αεροπορικώς στη Γερμανία χωρίς άδεια Σενγκέν, πέραν λεκτικών αναφορών, το Βερολίνο δεν έχει δώσει κανένα έγγραφο επίσημο στοιχείο στην Ελλάδα. Κοινή πεποίθηση είναι ότι, απλά, τέτοια στοιχεία δεν υφίστανται, και ότι αυτά που δηλώνονται, είναι διογκωμένα.

Οι γερμανικές Αρχές σκοπεύουν να καταλογίζουν πρόστιμα στις αεροπορικές εταιρείες για κάθε περίπτωση ατόμου που φτάνει σε γερμανικό αεροδρόμιο και δεν δικαιούται είσοδο στη Γερμανία. Γιατί, λοιπόν, λαμβάνουν μέτρα «ειδικών ελέγχων» στις πτήσεις από Ελλάδα, και δεν σπεύδουν απλά να πάρουν αυτό το μέτρο άμεσα;

Υψηλόβαθμοι κύκλοι στο Βερολίνο, πάντως, κάνουν λόγο για «πολιτική απόφαση» και όχι επιχειρησιακή για πρακτικό αποτέλεσμα. Είναι φανερό ότι ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών (και η Μέρκελ) περισσότερο επιδιώκει να δείξει στη γερμανική κοινή γνώμη –σημαντικό μέρος της οποίας, όπως φάνηκε στις εκλογές, έχει στραφεί ακροδεξιά- ότι παίρνει μέτρα αποτροπής όσων θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία για άσυλο, παρά για να αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα.

The post Οι Γερμανοί “χαϊδεύουν” την ακροδεξιά χρησιμοποιώντας την Ελλάδα και το προσφυγικό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα