Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν πιο κοντά Βόρεια και Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης για την επαναλειτουργία της στρατιωτικής τηλεφωνικής γραμμής στο δυτικό τμήμα των συνόρων, δήλωσε Νοτιοκορεάτης κυβερνητικός αξιωματούχος και η επικοινωνία μέσω αυτής της «κόκκινης γραμμής» αναμένεται να επαναληφθεί από τις 08:00 αύριο το πρωί.

Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι που διεξάγουν συνομιλίες με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους στο χωριό Πανμουντζόμ, όπου υπογράφτηκε η κατάπαυση του πυρός με την οποία τελείωσε ο πόλεμος της Κορέας (1950-53),

ενημέρωσαν σχετικά τους Νοτιοκορεάτες ομολόγους τους, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Τσουν Χάε-Σουνγκ.

Εξάλλου, η Νότια Κορέα δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινής άρσης των κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, αν χρειαστεί, προκειμένου να διευκολύνει την επίσκεψη Βορειοκορεατών για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα τον ερχόμενο μήνα.

Η Νότια Κορέα απαγόρευσε μονομερώς σε πολλούς Βορειοκορεάτες αξιωματούχους να εισέρχονται στη χώρα αντιδρώντας στις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές της Πιονγγιάνγκ.

Αν η Σεούλ χρειαστεί να κάνει «προγενέστερα βήματα» προκειμένου να βοηθήσει τις επισκέψεις των Βορειοκορεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τα μελετήσει από κοινού με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και άλλες χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρο Κίου-ντέοκ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, η Ρωσία χαιρέτισε την έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

The post Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες φέρνουν πιο κοντά Βόρεια και Νότια Κορέα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα