“Ο λαός μας θα αντέξει” το μήνυμα Παυλόπουλου για την τραγωδία αλλά ποιος θα πληρώσει;

«Ο λαός μας αντέχει και θα αντέξει»: το μήνυμα αυτό έστειλε στο Πανελλήνιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην τραγωδία που έπληξε τη δυτική Αττική.

Πάντα αντέχει ο λαός αλλά είναι καιρός κάποιος να πληρώσει για τις ψυχές που χάνονται τόσο άδικα. Κάποιοι φταίνε. Πάντα αυτό λέμε μετά από κάθε τραγωδία,αλλά ποτέ κανείς δεν πληρώνει.Κανείς. Μέχρι την επόμενη τραγωδία. Αυτή τη φορά θα αλλάξει τουλάχιστον αυτό;

Υποδεχόμενος τον παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, ο κ. Παυλόπουλος

δήλωσε ότι επέλεξε να μην αναβάλει τη συνάντηση επικαλούμενος τη μέρα πένθους «γιατί η εδώ παρουσία σου σηματοδοτεί πολλά», είπε απευθυνόμενος στον αθλητή.

Και πρόσθεσε: «Σε μια μέρα πένθους που χειμάζεται, ένα κομμάτι των συμπολιτών μας εδώ δίπλα στην δυτική Αττική, εσύ, οι συναθλητές σου, αυτή η γενιά που έχει δώσει τόσα, δείχνει ότι ο Λαός μας αντέχει και θα αντέξει. Όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, άνθρωποι που εκφράζουν την αριστεία σε μια αρμονική σύνθεση των επιδόσεων και του ήθους, θα αντέξουμε. Αρκεί να πάρει καθένας από τη νέα γενιά αλλά και από τους μεγαλύτερους το δικό σας παράδειγμα».

Σώος βρέθηκε ακόμη ένας από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο άνδρα που μένει στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο.

Εξάλλου, ένα ακόμα άτομο αναζητείται από τα σωστικά συνεργεία στη Μάνδρα, έπειτα από τελευταίες αναφορές στο κέντρο της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, κυνηγό, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή για κυνήγι και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα.

Συνολικά αγνοούνται πέντε άνθρωποι.

Θα αποζημιωθούν από το Κράτος όλοι οι πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πληγέντων και ήδη στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση τα προβλήματα, στέγασης, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης. Επίσης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία την οποία απέδωσε και στα ημιτελή και κακοσχεδιασμένα έργα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα καταρτιστεί και θα υλοποιηθεί ένα master plan συνολικά για τη Δυτική Αττική, με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

The post “Ο λαός μας θα αντέξει” το μήνυμα Παυλόπουλου για την τραγωδία αλλά ποιος θα πληρώσει; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα