“Ο Ερντογάν αντιγράφει το βιβλίο της επαναστατικής πορείας του Ιράν” γράφει Τούρκος δημοσιογράφος

Ο υπό διωγμό Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ,με άρθρο του στο turkishminute.com εμπλέκει ευθέως τον επικεφαλής της ΜΙΤ Χ.Φιντάν με τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν και επισημαίνει πως ο Ερντογάν “αντιγράφει κατά γράμμα το Ιράν,όταν πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες”.

Ο Μποζκούρτ έγραψε το άρθρο του με αφορμή τη φωτογραφία από τηλεφωνική συνομιλία του Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Γύρω από τον Ερντογάν κάθονταν ο Φιντάν,ο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου,ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου

Χασάν Ντογκάν και ο εκπρόσωπός του Ιμπραήμ Καλίν. Ο Μποζκούρτ,γράφει πως μόλις είδε τη φωτογραφία αναρωτήθηκε πόσο γρήγορα το περιεχόμενο της συζήτησης Τραμπ-Ερντογάν θα γινόταν γνωστό στις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν. Όπως υποστηρίζει αυτό έγινε ταχύτατα.

Ο Μποζκάρτ κατηγορεί τον Φιντάν ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει τροφοδοτήσει τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν με απόρρητα έγγραφα. Αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις συναντήσεών του με Ιρανούς.

“Είναι απίστευτο η Τουρκία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να επιτρέπει να παραβιάζονται τα θεσμικά όργανα ασφάλειας και πληροφοριών”, γράφει ο Μποζκάρτ, υπενθυμίζονταν και την υπόθεση Ζαράμπ που αυτές τις ημέρες δικάζεται στις ΗΠΑ.

Το βάθος και η έκταση της διείσδυσης του Ιράν στους θεσμούς εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας θα πρέπει να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες για τους Τούρκους και τους συμμάχους τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ερντογάν αντιγράφει το βιβλίο της επαναστατικής πορείας του Ιράν όταν πρόκειται για τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων στην Τουρκία και στο εξωτερικό, την κατάρηση των ανεξάρτητων δικαστών και εισαγγελέων, την φίμωση φωνών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κοινωνία των πολιτών”, καταλήγει ο Μποζκούρτ.

The post “Ο Ερντογάν αντιγράφει το βιβλίο της επαναστατικής πορείας του Ιράν” γράφει Τούρκος δημοσιογράφος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα