Μέχρι και 100 δις δολάρια το “πάρτι διαφθοράς” στη Σαουδική Αραβία! Τι γίνεται στον στρατό

Οι Σαουδαραβικές αρχές εκτιμούν ότι θα ανακτήσουν μέχρι και 100 δισ. Δολάρια από τις έρευνες και τις συμφωνίες που θα προκύψουν υπόπτους που κρατούνται κατηγορούμενοι για διαφθορά! Στην υπόθεση εμπλέκονται εξέχοντες πρίγκιπες, αξιωματούχοι και δισεκατομμυριούχοι, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος.
Σε ύποπτους προσφέρονται συμφωνίες συνεργασίας για να αποφύγουν τη δίκη, δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας. Αν δεχτούν, τότε διεξάγονται συνομιλίες από μια ειδική επιτροπή για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες. Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν τα ποσά που

οι αρχές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι έχουν κερδίσει παράνομα. Απ΄ αυτές ττις συμφωνίες το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας εκτιμά ότι μπορεί να επιστρέψει στα ταμεία του από 50 μέχρι 100 δις.

Οι επιχείρηση κατά της διαφθοράς δεν κάνει διακρίσεις και αυτό που ίσως να ΄χει και ελληνικό ενδιαφέρον είναι τι γίνεται στο χώρο της άμυνας.

Ο πρίγκηπας Miteb bin Abdullah απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ισχυρής Εθνικής Φρουράς, μια κίνηση που ενίσχυσε τις εικασίες ότι ο βασιλιάς Shalman προετοιμαζόταν να παραδώσει την εξουσία στον γιο του, τον πρίγκηπα Mohammed bin Salman.

Τι γίνεται στον στρατό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν 14 απόστρατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν στο Υπουργείο Άμυνας και δύο απόστρατοι της Εθνικής Φρουράς κρατήθηκαν υπό την υπόνοια ότι εμπλέκονται σε οικονομικές συμβάσεις οι οποίες κρίθηκαν διεφθαρμένες. Δεν έχουν συλληφθεί αστυνομικοί.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν παγώσει τους λογαριασμούς όσων κρατούνται .

The post Μέχρι και 100 δις δολάρια το “πάρτι διαφθοράς” στη Σαουδική Αραβία! Τι γίνεται στον στρατό appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα