Ισλαμικός Στρατός στην Τουρκία! Ερωτήσεις για το Κοράνι σε υποψηφίους στρατιωτικών σχολών

Το καθεστώς Ερντογάν κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν πως με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα,προσπαθεί να μετατρέψει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ σε ισλαμικό στρατό. Υποψήφιος για την εισαγωγή σε στρατιωτική σχολή κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ρωτήθηκε …για το Κοράνι και τα γεγονότα για το πάρκο Γκεζί το 2013.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν είχαν να κάνουν με το αν διαβάζει το Κοράνι, το κίνημα του Γκιουλέν και τα όσα έγιναν το 2013 στην Κωνσταντινούπολη.

Οι

συνεντεύξεις με υποψήφιους αξιωματικούς διεξήχθησαν στην Άγκυρα στις 24-25 Οκτωβρίου.Όπως είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ο υπουργός Άμυνας θα γίνουν 30.000 προσλήψεις στις τουρκικές ΕΔ.

Ένα μήνα αργότερα ο Iσίk δήλωσε ότι η κυβέρνηση και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είχε απολύσει συνολικά 22.920 στρατιωτικούς (6.511 αξιωματικούς και 16.409 κάτοικους) μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

The post Ισλαμικός Στρατός στην Τουρκία! Ερωτήσεις για το Κοράνι σε υποψηφίους στρατιωτικών σχολών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα