“Διαξιφισμοί” με την “ευγενή τάξη των συνταξιούχων υπουργών” και νέα για τα F-16

Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων. Φράγκο

Και ΣΥΝΕΣΙΣ και ΝΕΜΕΣΙΣ

Η Πορτογαλία μπήκε μαζί μας στο χορό του ΔΝΤ. Η “πνευμονία” η δική της ήταν ελαφρότερη. Το πρώτο που έκανε η Εξουσία ήταν να μειώσει ΑΜΕΣΩΣ τις αποδοχές της. Ο Πρόεδρος που ελάμβανε 220.000 ευρώ ετησίως ( ενώ στην Ελλάδα ο κ. Παπούλιας 373.000 ευρώ) δήλωσε ότι μειώνει

σε 100.000 ευρώ. Ανάλογη μείωση υπήρξε και παρακάτω. Εδώ κι ενταύθα, στην ένοχη πολιτική συντεχνία, ουδεμία συγκίνηση. Έλλειψη στοιχειώδους πατριωτισμού και φιλότιμου.

Πέραν αυτού οι Πορτογάλοι έψαξαν το θέμα και βρήκαν ότι ο Πρωθυπουργός κ. Ζοζέ Σώκρατες (2009) φέρει μεγάλες ευθύνες. Λειτούργησε η ΝΕΜΕΣΙΣ. Παραπέμπεται να δικαστεί μαζί με συνεργάτες του για σκάνδαλα διαφθοράς (32 επίσημες κατηγορίες).

Εδώ ούτε λωποδύτες Υπουργοί υπάρχουν, ούτε ευθύνες Υπουργών και Πρωθυπουργών. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! Ζήτω το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος που δεν το καταργεί η συντεχνία.

Συνοριοφύλακες

Προ αρκετών ετών, επί Πασοκρατίας, προέκυψε η ανάγκη τακτοποίησης μερικών αργόσχολων, πρασινοφρουρών, αφισοκολλητών κ.λπ. Λύση; Το Κράτος! Τους προσέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες, τους ονόμασαν συνοριοφύλακες και τους έστειλαν στην μεθόριο για να την φυλάνε. Έξοχα… Την συνταγή αυτή συνέχισε η ΝΔ.

Όλοι, μα όλοι, οι “συνοριοφύλακες” πριν καν υπηρετήσουν στα σύνορα επί 6μηνο μετατέθηκαν στην ενδοχώρα και κυρίως στην Αττική, όπου διετέθησαν, βασικά, στη φύλαξη “προσωπικοτήτων”, της κακιάς ώρας. Έγιναν καμαριέρηδες, κηπουροί κ.λπ.

Αργότερα, ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ Βύρων Πολύδωρας διόρισε 7.000 “αγροφύλακες”, σε μια Αγροφυλακή που δεν υπήρχε. Τα καλά αυτά παιδιά βρήκαν θεσούλες σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου. Να και γιατί φθάσαμε εδώ πέρα. Ο κ. Ν. Τόσκας δεν ρίχνει μια ματιά στο θέμα; Πού είναι οι συνοριοφύλακες;

(Αφορμή για το σχόλιο είναι μια εκπομπή στην ΕΡΤ2 όπου ένας κλαριντζής στην Καρδίτσα δήλωνε: Είμαι μουσικός, αγρότης και συνοριοφύλακας!)

Ζητάνε και τα… ρέστα

Για την αθλιότητα και το ήθος των τέως εθνοπατέρων να ζητούν αναδρομικά την ώρα που η χώρα έχει γονατίσει, τα ξέρετε. Ένδειξη του πατριωτισμού τους. Επικεφαλής ο “πτωχός” Άκης που ζητάει 250.000 ευρώ… αναδρομικά! Αίσχος… Για να ενημερωθείτε, όμως, περισσότερο για το “τουρλουμπούκι” στις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της χώρας, σας δίνω τις παρακάτω πληροφορίες:

Από το 1974 μέχρι το 2016 θήτευσαν σε Υπουργεία 717 ως Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές! Οι περισσότεροι από αυτούς λαμβάνουν και σύνταξη! Υπηρέτησαν την πατρίδα! Γιατί τόσοι πολλοί, ασύγκριτα πολλοί σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη; Μικρές ή ημιτελείς βουλευτικές περίοδοι, συνεχείς εξαγορές, ανασχηματισμοί – αναδομήσεις κ.α. για να ικανοποιηθούν τα στελέχη. Χρίζονταν και χρίζονται Υπουργοί πανανίκανοι άνθρωποι που, όπως έλεγε ο μακαρίτης Γ. Κατσιφάρας “Δεν είναι ικανοί να διευθύνουν ένα περίπτερο..”.

Χαμπέρια από δίπλα

Η Τούρκικη Κυβέρνηση ίδρυσε μια νέα, κρατική εταιρεία για να σχεδιάσει και να παράξει νέο κινητήρα για ένα μαχητικό ελικόπτερο, τούρκικης κατασκευής, made in Turkey.

Η νέα εταιρεία, διευθυνόμενη, υποθέτω, από ειδικό τεχνοκράτη και όχι κομματικό νομενκλατούριο όπως συμβαίνει ενταύθα, θα συνεργαστεί με την Αμερικάνικη General Electric για την κατασκευή του κινητήρα ο οποίος, στη συνέχεια θα προωθηθεί στην Τούρκικη Αεροπορική Βιομηχανία (ΤΑΙ) η οποία κατασκευάζει το ελικόπτερο.

Μια άλλη τούρκικη εταιρεία, η TUCAS ENGINE INDUSTRIES κατασκευάζει ένα αεροκινητήρα ισχύος 170HP για να εφοδιάσει το ΑΝΚΑ, εγχώριας παραγωγής drone, το οποίο θα ίπταται σε μέγιστο ύψος 45.000 πόδια. Η πρώτη παρτίδα θα παραδοθεί μέχρι το Μάρτιο (πηγή Defense News). Αφερήμ….

Περίεργα, όντως, περίεργα…

Κάθειρξη, 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον κ. Ιωάννη Διώτη, τ. Εισαγγελέα Εφετών, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή του.Γιατί κατηγορήθηκε ο κ. Διώτης; Ότι δεν ενήργησε “ως έδει” όταν πήρε την περιβόητη λίστα θεωρώντας ότι ήταν ανεπίσημο στοιχείο και με τη παράλειψη αυτή ευνοήθηκαν όσοι περιλαμβάνονταν σ’ αυτή. Δεν κρίνω την άποψη Διώτη, ούτε την αυστηρότατη ποινή που επέβαλε το Δικαστήριο.Γνωρίζω καλά, όμως, όπως το γνωρίζετε όλοι, ότι ο μεν Διώτης ενήργησε ως ενήργησε αλλά ταυτόχρονα έστειλε αντίγραφο στον τότε ΥΠΟΙΚ κ. Ε. Βενιζέλο, οποίος την “λησμόνησε” στο συρτάρι του επί ένα (1) έτος! Ο τελευταίος καλύπτεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος. Ο Διώτης με τίποτα.Εν τω μεταξύ, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία εισέπραξαν τεράστια ποσά από τις αντίστοιχες λίστες Λαγκάρντ. Εμείς; Τον… πούλο. Ποιος χειρίζεται σήμερα την περιβόητη λίστα;Κάτι σάπιο, πολύ σάπιο, υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.Λεφτά για την Άμυνα, για την Υγεία, την Παιδεία δεν υπάρχουν… Πώς να υπάρξουν;

Λεφτά υπάρχουν

Επιμένω ότι λεφτά υπάρχουν για κοινωνική πολιτική, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και, κυρίως, για τη θωράκιση της χώρας. Είναι αυτά που η πωρωμένη εξουσία αρνείται να εισπράξει από την φορολόγηση των καυσίμων. Από την πάταξη του λαθρεμπορίου. Κάνει τα στραβά μάτια, για να μη στεναχωρήσει τους μεγαλοβαρώνους.

Γράφει η Καθημερινή (24 Οκτ.): “Οι έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων ατόνησαν διότι, όπως δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης, δεν διατίθενται εξαιρετικές αμοιβές, bonus, στους εντεταλμένους υπαλλήλους!” Ψιλοέλεγχοι. Οι πραγματικοί έλεγχοι γίνονται με ειδική αστυνομία στη θάλασσα. Εκεί παίζεται το πανηγύρι του λαθρεμπορίου. Μας πετάνε στάχτη στα μάτια.

Ελεύθερη πατρίδα και επανεκκίνηση της Ελλάδος

Η πρώτη είναι νέα πολιτική κίνηση, που πραγματοποίησε κιόλας την πρώτη εκδήλωσή της στο Περιστέρι (1 Νοε). Βασικός πυρήνας:

Νικ. Βαφειάδης, Επίκουρος Καθηγητής

Ιω. Μητσός, Πολ. Επιστήμων

Ιω. Δρακωνάκης, Αντ/γος εα

Νικ. Ταμουρίσης, Αντ/γος εα

Σύνθημα: Μέχρι εδώ! (σ.σ. εννοεί, υποθέτω, μέχρι εδώ μας τσιγαρίσατε ξεφτίλες πολιτικοί…)

Βουρ, αδέρφια και καλή επιτυχία.

Άλλη συναφής κίνηση με τίτλο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, έρχεται. Λεπτομέρειες στο προσεχές (Ινστιτούτο είναι το ωόν από το οποίο θα προκύψει πολιτική κίνηση. Καλή επώαση…)

Ο εκσυγχρονισμός των F – 16

Μετά την τρικυμία η γαλήνη. Άπαντες ταμπουρωμένοι στα χαρακώματα περιμένουν για την έναρξη της νέας πράξης. Στην μητρική LOCKHEED – MARTIN και την BOEING προστέθηκε και η RAYTHEON που συνεργάζεται με την BOEING.

Της κούρσας, ασφαλώς, ηγείται η πρώτη αλλά οι άλλες της διεκδίκησης ετοιμάζουν εκπλήξεις; Θα τα δούμε ταχέως. Πρέπει το θέμα να ξεκαθαριστεί γρηγορότερα. Δεν δικαιολογούνται άλλες καθυστερήσεις.

Εν τούτοις, με έκανε να διερωτηθώ μια ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ (19 Οκτ.) που αναφέρεται σε τεχνικές και οικονομικές λεπτομέρειες του εκσυγχρονισμού. Προς τι; Η ΓΔΑΕΕ δεν είναι αρμόδια; Όπως έμαθα σήμερα το πρωί η ΓΔΑΕΕ ζήτησε νέα στοιχεία για 85 Α/Φ. Το 1,1 δις $ του Καμμένου δεν φθάνει ούτε για 75. Αγοράζεις με όσα διαθέτεις.

Ανεύθυνος, δειλός, ευτελής

Ο παρ’ ολίγον Πρωθυπουργός, το Νο2 αστέρι, μετά τον μεγάλο Αντιφατικό ΑΠ, του ΠΑΣΟΚ, ο επί 20 χρόνια Υπουργός, ο Αρχηγός της Τρόικας (Άκης, Λαλιώτης, Γεννηματάς). Δεν είχε το θάρρος, τη γενναιότητα να ομολογήσει τις αρπαχτές (σ.σ. ο μεγαλύτερος διαπιστωμένος κλέφτης του Δημοσίου, γράφει η Κ, 3/11)), ν’ αποκαλύψει το σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς στους εξοπλισμούς. Θα μπορούσε να γράψει ιστορία… Δεν είχε την στόφα να το κάνει. Είναι ανθρωπάριο, ουτιδανός. Άφησε τις συζύγους του, νυν και τέως, την μοναδική του κόρη, να διασύρονται, να δικάζονται, να φυλακίζονται για να μην… εκτεθεί η διάτρητη, ήδη, προσωπικότητά του…Τελικά, μόνο ο Κάντας φάνηκε γενναίος και τα ξέρασε. Όχι, όλα βέβαια. Ποτέ δεν μίλησε για τους προϊσταμένους του. Όσο για την τελευταία συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα, θα τα πούμε στο επόμενο. Τι την ήθελες Αντωνάκη;

Σεξουαλική παρενόχληση

Τι επιδημία είναι αυτή με τις αποκαλύψεις περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων με δράστες διάσημους; Ούτε ο τ. Πρόεδρος Μπους έμεινε έξω. Πάει, χάσαμε και τον ΥΕΘΑ της Αγγλίας. Ολόκληρο Λόρδο Μάικλ Φάλον που παραιτήθηκε για ένα… ψιλοκοκό. Θωπεία δημοσιογράφων στο… γόνατο, το 2002!!Ο ιός, όπου να ‘ναι, καταφθάνει και στην Ελλάδα. Αν, όπως λέγεται και δεν ορκίζομαι, βρεθούν κάποιες καλές κυρίες και τα ρίξουν σε ένα γίγαντα της πολιτικής, θα γελάμε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι…

Μια απλή προσάραξη κι ένας εμβολισμός στα βράχια

Ένα πλίον ταξιδεύων με υπέροχον κερόν

αιφνηδίος εξοκύλει στ’ ανιχτά των Αζορών

κι ένας νέος και μια νέα, ωραιότατα πεδία

φθάνουν κολυμβών γεναίως εις πλησίον αμουδιά

Μποστ

Την εβδομάδα που πέρασε σημειώθηκε μία, ήσσονος σημασίας, προσάραξη πολεμικού πλοίου. Αναστατώθηκε το ΠΝ. Θαρρώ πως με μία μικρή ποινή θα έκλεινε το θέμα. Ο Ναύαρχος όμως είναι αυστηρός, σκληρός, άτεγκτος. Αντικατέστησε τον Κυβερνήτη!Το πλοίο που λέγεται “ΕΛΛΑΣ”, μου γράφει επιφανής Πτέραρχος Δ.Μ., οδηγήθηκε, πάσει δυνάμει στα βράχια από ανίκανους, άθλιους, λωποδητάκους πολιτικούς. Ουδεμία ποινή, ουδεμία τιμωρία. Αρθρογραφούν, ακκίζονται μεταξύ τους, ιδρύουν “κύκλους” και κέντρα προβληματισμού και θέλουν, οπωσδήποτε, να μας ξανακυβερνήσουν. Δεν έχουν τσίπα. Υπεύθυνοι: Ατιμωρησία και μιθριδατισμός Ελλ. λαού που έπρεπε να τους πετάει κοπριές.

“Κύριε, όχι μ’ αυτούς. Ας γίνει αλλιώς το θέλημά σου…” Ευχόταν ο Σεφέρης.

Στο είπα και σου το παρήγγειλα

…. και μεσ’ το γράμμα το έγραψα. Κύριε υπουργέ της Άμυνας. Προ μηνός. Διαπράξατε ένα μεγάλο ατόπημα. Διασύρατε ένα άριστο Ταξίαρχο, ίσως τον καλλίτερο, του Στρατού. Χωρίς λόγο και αιτία. Τον απειλήσατε και με χειροπέδες. Σας συνέστησα: Προβείτε σε αποκατάσταση. Ο τρώσας και ιάσεται… Χρειαζόταν ολίγη γενναιότητα… Δεν το κάνατε… Καλώς, λοιπόν, σας “καταχέριασε”, με αρκετές υπερβολές, το ΘΕΜΑ. Καλώς…

The post “Διαξιφισμοί” με την “ευγενή τάξη των συνταξιούχων υπουργών” και νέα για τα F-16 appeared first on Militaire.gr.

Keywords
νέα, general electric, η καθημερινή, το θεμα, κων, ΔΝΤ, ελλαδα, υπουργοι, λύση, νεα δημοκρατια, εταιρεία, turkey, engine, news, βενιζελος, γαλλια, ενφια, bonus, περιστερι, νοε, boeing, γεεθα, γδαεε, δις, καμμενος, ΠΑΣΟΚ, υεθα, θεμα, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, λιστα λαγκαρντ, νεος παπας, αμοιβες, το θεμα, γδαεε, αστυνομια, γεεθα, γερμανια, θαλασσα, θαρρος, θεμα, ιος, ιταλια, καθημερινη, κηπουροι, υγεια, υεθα, υψος, ωρα, turkey, αρθρο, ακης, αμυνα, αττικη, βυρων, γινει, γινονται, γονατο, γραμμα, δικη, δις, διωτη, διωτης, ευρω, υπαρχει, ελλειψη, εβδομαδα, ενημερωθειτε, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, εταιρεία, ετων, εφημεριδα, η δικη, η καθημερινή, υπηρεσιες, υποθεση, καρδιτσα, κυβερνηση, κινηση, κυριε, λαλιωτης, λεφτα, λεπτομερειες, λεφτα υπαρχουν, λογο, ματια, μειωση, ξερετε, ξεφτιλες, οπωσδηποτε, παιδια, πλοιο, πορτογαλια, πρωι, πτεραρχος, σεφερης, συνεχεια, συνταγη, σχολια, τεως, τιμωρια, υφυπουργοι, αυστηρος, bonus, boeing, engine, γελαμε, general electric, χωρα, κων, μια ματια, ορκιζομαι, πληροφοριες, ποδια, χειροπεδες
Τυχαία Θέματα