Αλλαγή στάσης της Ελλάδας στην έκδοση παράνομων NAVTEX από την Τουρκία!

Η Ελλάδα αλλάζει στάση στο θέμα των τουρκικών NAVTEX, σταματώντας την έκδοση Anti-Navtex που κρίνονται αναποτελεσματικές και βάζει θέμα για τον Ισπανό Διοικητή που είναι υποχρεωμένος να ανεβάζει όλες τις ΝΟΤΑΜ από την ονομαζόμενη περιοχή Navaria III, που περιλαμβάνει το Αιγαίο!

Σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε στο ΓΕΕΘΑ με θέμα τη διαμόρφωση εθνικής θέσης για την αντιμετώπιση

της τουρκικής πρακτικής εκδόσεως μονομερώς NOTAM, NAVTEX και SUBNOTE, αποφασίστηκε:

•Η Ελλάδα σταματά την εκπομπή Anti-Navtex ως αντίδραση στις παράνομες-παράτυπες αγγελίες NAVTEX από μη εξουσιοδοτημένους τουρκικούς σταθμούς, με παράλληλη “ανακοίνωση” προς NAVAREA III ότι η διακοπή αυτή δεν συνιστά καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αποδοχή των μονομερών τουρκικών αμφισβητήσεων ως προς τα όρια των ελληνικών NAVTEX.

•Να ενημερωθεί ο διοικητής της Ισπανικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας για την ελληνική απόφαση η οποία θα παρουσιαστεί ως “ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοίας”.

•Να σταλεί επιστολή στον επικεφαλής της NAVAREA III με την οποία θα ζητείται να αναγράφεται στα κείμενα των αγγελιών που αναπαράγουν τις αγγελίες της τουρκικής πλευράς που αναφέρονται στα διεθνή ύδατα των ελληνικών περιοχών ευθύνης Navtex, η επισήμανση πως “η αγγελία της NAVAREA δεν περιλαμβάνει καμία αμφισβήτηση για τα όρια των περιοχών ευθύνης Navtex, των ελληνικών σταθμών Λήμνου και Ηρακλείου”.

•Αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση, τότε θα εγερθεί θέμα καταχρηστικής συμπεριφοράς του NAVAREA III Coordinator, στο Navtex Coordinating Panel, αφού πρώτα γίνουν διαβήματα στο Ισπανικό ΥΠΕΞ.

•Να σταλεί επιστολή προς την Υδρογραφική Υπηρεσία της Ισπανίας με την οποία θα απορρίπτονται οι από 30-06 ως 26-07-2017 επιστολές του διοικητή της και οι ισχυρισμοί του για τα όρια των ελληνικών περιοχών Navtex και όσα υποστήριξε περί μη αποκλειστικής ελληνικής αρμοδιότητας έκδοσης αγγελιών NAVTEX που αφορούν ελληνικά χωρικά ύδατα.

The post Αλλαγή στάσης της Ελλάδας στην έκδοση παράνομων NAVTEX από την Τουρκία! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα