Αύξηση 20% στις πωλήσεις όπλων από ΗΠΑ το 2017!

Οι αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ πούλησαν οπλικά συστήματα αξίας 41,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ξένους εταίρους και συμμάχους το οικονομικό έτος 2017, αύξηση σχεδόν 20% σε σχέση με το 2016 .
Από αυτά , τα 32,02 δισεκατομμύρια δολάρια μπήκαν στα ταμεία από τις απ΄ ευθείας πωλήσεις στο εξωτερικό, 6,04 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν μέσω της στρατιωτικής χρηματοδότησης και 3,87 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδοτήθηκαν μέσω άλλων μεθόδων του τμήματος άμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

.

Οι πωλήσεις μέσω FMS και FMF ανήλθαν σε περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κεντρική Ασία / Εγγύς Ανατολή. 7,96 δισ. Δολάρια προήλθαν από χώρες του Ινδο-Ειρηνικού. 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια από την Ευρώπη και 248,6 εκατομμύρια δολάρια από την Αφρική.

“Αυτή η θετική τάση των πωλήσεων δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο παγκόσμιος πάροχος για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Charles Hooper, διευθυντής του DSCA. «Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας όχι μόνο τα αποτελεσματικότερα αμυντικά συστήματα αλλά εξασφαλίζουμε και μια προσέγγιση « συνολικού πακέτου »που περιλαμβάνει την παροχή κατάρτισης, συντήρησης και υποστήριξης».
Ωστόσο, η διοίκηση Trump προσπάθησε να μειώσει περίπου κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια τη στρατιωτική χρηματοδότηση στο εξωτερικό , κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις μελλοντικές πωλήσεις.

The post Αύξηση 20% στις πωλήσεις όπλων από ΗΠΑ το 2017! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα