Υπό κατάληψη το Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Σε συμβολική κατάληψη προχώρησαν από χθες Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί, τα Σωματεία Εργαζομένων στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το γραφείο του διευθυντή του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β και ζητούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

“Ποιο το κόστος για την Επιχείρηση από το γεγονός ότι η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β είναι εκτός λειτουργίας

τόσες μέρες λόγω έλλειψης λιγνίτη; Πότε θα τεθεί σε λειτουργία; Σε τι ενέργειες θα προβεί η ιεραρχία και η Διοίκηση προς το αρμόδιο υπουργείο για την εξεύρεση λύσης μετεγκατάστασης του Τριποτάμου; Γιατί καθυστερεί η έγκριση της ΜΠΕ των ορυχείων και κατ’ επέκταση η εκτέλεση των αναγκαίων μελετών και έργων για την ορθολογική και ασφαλή εκμετάλλευση του κοιτάσματος; Θα υπάρξει επάνδρωση των κενών θέσεων τεχνικού προσωπικού σε ΑΗΣ και ΛΚΜ και άμεσα στις Μονάδες του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β;”.

Στην ίδια ανακοίνωση τα Δ.Σ. των Σωματείων ζητούν “η Διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αντί να αναζητεί «υποψήφιους αγοραστές» να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της Επιχείρησης και την άσχημη κατάσταση στην ανάπτυξη και λειτουργία των ορυχείων και των Μονάδων της Μεγαλόπολης προς όφελος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού”. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν ότι “θα προχωρήσουμε σε κάθε μορφής νόμιμη διαμαρτυρία μηδέ εξαιρουμένης και της απεργιακής κινητοποίησης”.

www.eleftheriaonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα