Το Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψε αίτημα ασύλου από Πακιστανό επειδή δεν ήξερε τον Πλάτωνα

15:11 18/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψε αίτημα ασύλου σε Πακιστανό καθώς δεν ήξερε τον… Πλάτωνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ο Πακιστανός ανθρωπιστής είχε αποκηρύξει την μουσουλμανική θρησκεία ενώ έχει δεσμό με μη μουσουλμάνα και για αυτόν τον λόγο είχε δεχθεί απειλές.

Ο Χαμζά μπιν Γουαλαγιάτ, ισχυρίστηκε ότι στην χώρα του κινδυνεύει και ότι είναι πολύ πιθανό η οικογένεια του να κινδυνέψει λόγω των πεποιθήσεων του και της απόρριψης του Ισλάμ, κάτι το οποίο θεωρείται αβάσιμο από το υπουργείο.

Ο Γουαλαγιάτ, πέρασε

από τεστ και όπως εξηγεί το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου «η αποτυχία του Χαμζά μπιν Γουαλαγιάτ να αναγνωρίσει τον Πλάτων και τον Αριστοτέλη ως ανθρωπιστές φιλοσόφους, έδειξε ότι η γνώση του για τον ανθρωπισμό ήταν «στην καλύτερη περίπτωση υποτυπώδης».

Ο αιτών, ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2011 και είχε δηλώσει ότι αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές επειδή εντάχθηκε στην βρετανική ζωή, αρνούμενος τις πεποιθήσεις του Ισλάμ.

Να σημειωθεί ότι, η βλασφημία στο Πακιστάν τιμωρείται με θάνατο, χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν τον περασμένο Μάρτιο ένας φοιτητής που είχε δηλώσει ανθρωπιστής δημόσια στα social media, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος από συμφοιτητές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα