Εισβολή Ερντογάν στη Συρία με στόχο τους Κούρδους

15:14 20/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Σύνθημα γενικευμένης επίθεσης στη Συρία με στόχο τους Κούρδους έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ανακοίνωσε την χερσαία επιχείρηση της χώρας του στη Συρία. «Η επιχείρηση Εφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν είπε ότι «κάποιοι προσπαθούν να μας εξαπατήσουν αλλάζοντας το όνομα των δυνάμεων» που δρουν στη Συρία, αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή. «Η ονομασία αυτής της δύναμης είναι PKΚ», πρόσθεσε.

Η Εφρίν βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και ελέγχεται

από τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική την οργάνωση αυτή, την οποία θεωρεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Η επιχείρηση Εφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου» είπε ο Ερντογάν, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Μετά, θα ακολουθήσει το Μάνμπιτζ», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια άλλη πόλη της Συρίας που βρίσκεται ανατολικότερα και είναι και αυτή υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

«Θα γίνει ο τάφος σου»

Χιλιάδες Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους της Εφρίν για να διαδηλώσουν κατά της τουρκικής επιχείρησης και εισβολής. Και το μήνυμα που έστειλαν στον Ερντογάν ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρο.

«Θέλουμε να πούμε στον Ερντογάν πως όπως το όνειρό του εξαφανίστηκε όταν προσπάθησε να μπει στο Κομπάνι, έτσι και η Εφρίν θα γίνει ο τάφος του!» δήλωσε ένας άνδρας στο Ruptly.

Οι κάτοικοι της Εφρίν διαμηνύουν στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τη γη τους. «Όπως οι πολίτες στο Κομπάνι συνήθιζαν να λένε: δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το έδαφός μας μέχρι τέλους, μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα