Στο τιμόνι του ΟΤΕ μέχρι το 2021 ο Μιχάλης Τσαμάζ

11:29 7/11/2017 - Πηγή: iApopsi

Στο τιμόνι του ΟΤΕ θα παραμείνει για ακόμα 3,5 χρόνια ο Μιχάλης Τσαμάζ και θα γίνει έτσι ένας από τους μακροβιότερους Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου, την ανανέωση της διάρκειας της σύμβασης του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Μιχάλη Τσαμάζ μέχρι την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων

που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Η ανανέωση της θητείας του Μιχάλη Τσαμάζ, ώστε να παραμείνει στο τιμόνι του ΟΤΕ για την επόμενη τετραετία, δείχνει την εμπιστοσύνη του ομίλου Deutsche Telekom, που ελέγχει τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της χώρας.

Υπό τη διοίκησή του, ο ΟΤΕ εξυγίανε τα οικονομικά του

Υπό τη διοίκησή του, ο Όμιλος ΟΤΕ εξυγίανε τα οικονομικά του, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων, και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο και την COSMOTE ως ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση.

Η υγιής χρηματοοικονομική του θέση, επιτρέπει στον Όμιλο ΟΤΕ να εφαρμόζει ένα εκτεταμένο, πολυετές, σχέδιο επενδύσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, κινητής νέας γενιάς, υπηρεσιών πληροφορικής και συνδρομητικής τηλεόρασης εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της χώρας.

Η στρατηγική του Ομίλου εστιάζει πλέον στον ψηφιακό του μετασχηματισμό και την προσαρμογή στα δεδομένα που δημιουργεί η νέα ψηφιακή εποχή.

Από το 2001, ο κ. Τσαμάζ κατείχε σειρά θέσεων ευθύνης στον ΟΤΕ, επιβλέποντας την πορεία των θυγατρικών του Ομίλου εκτός Ελλάδος και συνεισφέροντας στην εξυγίανση των διεθνών δραστηριοτήτων. Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της COSMOTE στο εξωτερικό και μέλος του ΔΣ της ΕΕ, στην Μεγάλη Βρετανία. Κατέχει, επίσης, τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Telekom Romania Communications.Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από τον Ιούλιο 2016 ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έχει οριστεί Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας. Πριν την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Vodafone και η Philip Morris.

Ο κ. Τσαμάζ έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα