«Ποτέ δεν είπα ότι τα 18 χιλιάδες ευρώ είναι μεσαία τάξη»

Για μία ακόμη φορά ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγγέλλει διαστρέβλωση των λεγομένων του -ή fake news όπως είναι ο… σύγχρονος όρος-, προκειμένου να ανατρέψει κάτι που έχει πει. Αυτή τη φορά ο λόγος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε χαρακτήρισε μεσαία τάξη τις τετραμελείς οικογένειες με 18.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

«Ποτέ δεν είπα ότι τα 18 χιλιάδες ευρώ είναι μεσαία τάξη. Είπα ότι πιάνει τα κατώτερα επίπεδα. Το τελευταίο σημείο της μεσαίας τάξης»,

τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ λέγοντας: «Αυτά είπα αλλά σε αυτή τη χώρα κυριαρχούν τα fake news. Δεν τους νοιάζει τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος αλλά το πώς θα πλήξουν την κυβέρνηση». Σύμφωνα, πάντως, με τα πρακτικά της Βουλής ο κ. Τσακαλώτος την περασμένη Πέμπτη είπε επί λέξει: «Άρα, θεωρώ ότι δεν είναι μόνο ένα μέρισμα για τους φτωχότερους των φτωχών. Είναι ένα μέρισμα που συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού των μεσαίων τάξεων. Το εισόδημα 12.000 έως 18.000 δεν είναι το κατώτερο μέρος, αλλά αφορά το 4ο με 5ο δεκατημόριο στη διανομή του εισοδήματος. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε, να τρέξουμε τη διαδικασία αφού έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα».

«Εσείς μειώσατε το εισόδημα κατά 25%»

Από την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν θα μπορούσε να λείπει και μία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «μας κατηγορείτε για ταξική πολιτική που εξόντωσε τις μεσαίες τάξεις. Τα λέτε εσείς που μειώσατε το εισόδημα κατά 25%. Μιλάτε εσείς για ταξική πολιτική; Δέχομαι την κριτική. Αυτό που κάνουμε είναι ταξική πολιτική. Έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίση. Μας λέτε ότι έπρεπε να βάλουμε όλα τα λεφτά στην ανάπτυξη. Έτσι θα αντιμετωπίζαμε την φτώχια; Εσείς δεν θα αντιμετωπίζατε την ανθρωπιστική κρίση; Άρα σωστά αντιμετωπίσαμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Δεν μπορεί να πηγαίνει μπροστά η οικονομία και το 1/3 να παραμένει στην κρίση».

Ο ΥΠΟΙΚ είχε… απαντήσεις και για την υπερφορολόγηση, σημειώνοντας: «εσείς μας λέγατε ότι καταρρέουν τα έσοδα. Τι ισχύει τελικά; Είχαμε μείωση στο φόρο εισοδήματος από αυτό που περιμέναμε αλλά είχαμε άλλες επιτυχίες. Κρύψαμε ότι έχουμε μνημόνιο; Ότι το ΔΝΤ κάνει υποτίμηση της απόδοσης των μέτρων; Δεν το κρύψαμε αλλά μην κρύβετε και εσείς το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ λόγω τις αύξησης των εργαζομένων. Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι υπάρχει εθελούσια αποκάλυψη που θα φέρει 400 εκατ. ευρώ έως τέλος της χρονιάς».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη των ανθρώπων «που έχουν πολλαπλές ταυτότητες». «Είναι άνθρωποι της παραγωγής και θέλουν στήριξη. Είναι άνθρωποι με σεξουαλική ταυτότητα και γι αυτό φέραμε το νομοσχέδιο για το φύλο. Είναι άνθρωποι με παιδιά στις φυλακές γι αυτό φέρνουμε σχετικές διατάξεις. Είναι άνθρωποι με ασθενείς γι αυτό και ενισχύουμε την Υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα