Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά για μείωση των φόρων

Tην προσωπική του δέσμευσή του για μείωση φόρων επανέλαβε o Kυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη πως το σχέδιο της ΝΔ έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και ειδικά τους αδύναμους Έλληνες και την μεσαία τάξη.

Ειδικότερα, όπως είπε, στις άμεσες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, η μείωση της φορολογίας

εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιδιώξει, εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, να οικοδομήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία.

Ερωτηθείς για το αν θα αποδεχθούν οι δανειστές τη μείωση της φορολογίας ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση. Και εκτιμώ ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας».

Όσον αφορά την ανανέωση του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές θα ξεπερνά το 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα