«Μαύρη» Δευτέρα για τον ΠΑΟ

21:39 5/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Στο λυκαυγές του 2018 ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός οδεύει προς το υπαρξιακό του λυκόφως, χάνεται στον ορίζοντα πνιγμένος στα χρέη του, με ορατό, πλέον, τον κίνδυνο να μείνει μονάχα με τα σύμβολά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, ως άλλος πολιτικάντης-ταχυδακτυλουργός «σύγχρονης κοπής», εκφράζει την… αισιοδοξία του! Λες κι οι φίλαθλοι-οπαδοί του ιστορικού συλλόγου δεν βιώνουν κάθε μέρα την ιστορία και περιμένουν κάποιον να τους την περιγράψει! ΟΚ, οι περισσότεροι Έλληνες, οπαδοί και μη,

είναι πλέον, εθισμένοι στο… παραμύθι, αλλά τα παραμύθια εκφράζουν πάντα το ανέφικτο. Όπως ανέφικτο είναι ο Παναθηναϊκός να βρει τα χρήματα που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του και όχι σε βάθος τριμήνου, που του έδωσε η FIFA, αλλά μέχρι την προσεχή Δευτέρα όταν με βάση τις υποθέσεις των Χουλτ, Κουτρουμπή, Εσιέν, Τελάντερ, Λέτο και Τοτσέ, στην δευτεροβάθμια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ, θ’ αρχίσει η αφαίρεση βαθμών! Η ΠΑΕ θα ζητήσει αναβολή, βέβαια. Αν δεν την πάρει, όμως; Όλοι οι προαναφερόμενοι (πλην του Χουλτ) ζήτησαν αφαίρεση βαθμών – και δεν είναι μόνο αυτοί. Ακολουθούν οι περιπτώσεις των Πέτριτς, Στέργου Μαρίνου και Νίκου Σπυρόπουλου. Πού ακριβώς, υπάρχει «αισιοδοξία», παρά μόνο στα λόγια του προέδρου;

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό μπορεί ν’ αποβεί κατά πολύ χειρότερη απ’ ό,τι δείχνει. Γιατί; Διότι στην αμείλικτη πρακτική των μανατζαραίων, ο κάθε «πελάτης» τους μπορεί να κάνει προσφυγή και να καταστεί ελεύθερος και να μη φύγει με μεταγραφή σε ομάδα του εσωτερικού ή εξωτερικού, που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα βάλει ευρώ στο ταμείο του. Κι εκεί που η κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα θα πλήρωνε την μεταγραφή, τα χρήματα αυτά να τα δώσει (εν μέρει) στον «πελάτη» του μάνατζερ. Όπως γίνεται με την περίπτωση του Χουλτ.

Από την στιγμή, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός χρωστάει σ’ όποιον μιλάει… «ντεσπεράντο» (ακόμα και στον μανάβη με τον μπακάλη, στον… Έκι Γκονζάλες!!! ) κ.λπ., γνωρίζει πολύ καλά τι του ξημερώνει, δεν ωφελούν τα λόγια του Βασίλη Κωνσταντίνου. Εκτός κι αν ξέρει κάτι που δεν ξέρουν οι άλλοι. Εκείνο που όλοι γνωρίζουν, πλέον, είναι ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης υποσχέθηκε να… βοηθήσει στις κουβέντες της με τις τράπεζες και τους άλλους κρατικούς φορείς στους οποίους χρωστάει η ΠΑΕ – ΙΚΑ, εφορία κ.λπ. Μπορεί αυτή η ενέργεια του Βασιλειάδη ν’ αντιβαίνει τον θεσμικό του ρόλο να μεταβληθεί σε «μάνατζερ» του Παναθηναϊκού, αλλά τουλάχιστον ας έφερνε αποτέλεσμα. Δεν έφερε.

Στο μέτωπο των «σωτήρων», ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ήρθε, είδε και απήλθε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την απόσυρση του ενδιαφέροντός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Αλαφούζος δεν θα αφήσει τον ΠΑΟ να «σκάσει», με σταδιακή αφαίρεση βαθμών κ.λπ. Κάποια λίγα εκατομμύρια θα τα δώσει αλλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Μετά τον Μάιο, θα παραδώσει ό,τι μετοχές έχει και θα ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να ξαναδιαθέσει ούτε ένα ευρώ. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν περίπου τέσσερις μήνες για να αναλάβουν νέοι χρηματοδότες και νέα διοίκηση.

Και όσον αφορά τον Νικόλα Πατέρα –γκαραντί– δεν είναι στις προθέσεις του ν’ αναμειχθεί. Μένει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Καθημερινά στο διαδίκτυο υπάρχει και μία «είδηση» ότι είναι έτοιμος να «σώσει» τον Παναθηναϊκό. Επί του πρακτέου, απολύτως τίποτε. Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Σε ποιον ανήκουν οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, «παρκαρισμένες» καθώς είναι στο Λονδίνο; Κι άλλο ερώτημα: Πόσα χρήματα χρωστάει η ΠΑΕ; Ο Γιαννακόπουλος προ δύο μηνών είχε κάνει λόγο για 50 εκατ. ευρώ. Δημοσιεύματα ανέβασαν το ποσό στα 80 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα