Καταργούνται οι παράνομες υπερωρίες στο εργοστάσιο των iPhone στην Κίνα

Τέλος οι παράνομες υπερωρίες, στο εργοστάσιο των iPhone στην Κίνα καθώς μετά από δημοσίευμα των Financial Times, όπου υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 6 μαθητευόμενοι δούλευαν ως και 11 ώρες την μέρα. Η εταιρεία Foxconn, βασικός προμηθευτής της Apple

καταργεί με εντολή τις υπερωρίες, οι οποίες παραβιάζουν τους νόμους της Κίνας, που προστατεύουν τους ασκούμενους από εργασία που υπερβαίνει 40 ώρες την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», φημολογείται ότι περίπου 3.000 δόκιμοι προσλήφθηκαν για να δουλέψουν στο εργοστάσιο Zhengzhou. Από την άλλη η γνωστή εταιρεία Apple, δήλωσε ότι οι ασκούμενοι «δούλευαν οικειοθελώς αλλά δεν έπρεπε να επιτραπεί να δουλεύουν υπερωρίες» και συνέχισε «Η Apple δεσμεύεται ότι στην αλυσίδα των προμηθευτών της, όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που τους αξίζει».

Από την άλλη, η Foxconn δήλωσε στο BBC ότι «προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να σιγουρευτεί ότι κανένας ασκούμενος δεν δουλεύει υπερωρίες» ενώ υποστήριξε ότι οι ασκούμενοι είναι ένας πολύ μικρός αριθμός στο εργοστάσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα