Καταγγελίες εργαζομένων για ζημιά λόγω παραλήψεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Απώλεια εσόδων και σοβαρές οικονομικές ζημίες, που ποσοτικοποιούνται συνολικά σε εκατομμύρια ευρώ, καταγράφουν την τελευταία διετία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και το ελληνικό δημόσιο, «εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων του ΤΑΙΠΕΔ» κατά τη διαδικασία πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος , όπως ισχυρίστηκαν οι εργαζόμενοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, κατά τους ίδιους, οι οικονομικές απώλειες προκύπτουν -μεταξύ άλλων-

από το «πάγωμα» της επέκτασης της 6ης προβλήτας, τη ματαίωση εκτέλεσης προμηθειών που είχαν ώς συνέπεια την υπολειτουργία των τεσσάρων γερανογεφυρών, αλλά και από τη σταδιακή έκπτωση -όπως υποστηρίζουν- στους όρους παραχώρησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ώς ζημιογόνο τη ματαίωση 78 προσλήψεων, που είχε, όπως λένε, ώς αποτέλεσμα την αδυναμία της εταιρείας να προσφέρει υπηρεσίες σχετικές με τον χώρο εναπόθεσης των προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο και να καταθέσουν αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, καταγγέλλοντας ότι με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καταστρατηγούνται τα προβλεπόμενα στον ευρωπαϊκό κανονισμό 352 για τη χρηματοοικονομική διαφάνεια, την προσφορά δημόσιας περιουσίας και τα εργασιακά θέματα. Παράλληλα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, εφόσον σε συνάντηση που αναμένεται να έχουν με τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, δεν κλείσουν εκκρεμότητες σχετικές με τις εργασιακές σχέσεις στη διάδοχη κατάσταση στο λιμάνι,

http://www.seleo.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα