Ισραηλιτική Κοινότητα: «Να συλληφθούν αυτοί που βεβήλωσαν το μνημείο»

18:10 22/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Έκκληση για τη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν τα άτομα που βεβήλωσαν «για άλλη μια φορά» το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης απευθύνει η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης.

Οι άγνωστοι βεβήλωσαν με σπρέι το μνημείο, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή οδό της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης,

Δαυίδ Σαλτέλ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Χθες το βράδυ βεβηλώθηκε για άλλη μια φορά από άγνωστους το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Το μνημείο αυτό, που εγκαινιάστηκε το 1997 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, αφιερώθηκε από την Ελληνική Πολιτεία στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν βάναυσα από τους Ναζί.

Να δράσει άμεσα και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των ατόμων, που χτες το βράδυ βεβήλωσαν. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή των νοσταλγών του Ναζισμού που λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Σε θέματα όπως η εξόντωση εκατομμυρίων ομοθρήσκων μας, οι λέξεις εφησυχασμός και ανοχή μάς είναι άγνωστες», καταλήγει.

πηγή: Athens Voice

Keywords
Τυχαία Θέματα