«Η βάση να αποφασίσει για όλα στο νέο φορέα», υποστηρίζει ο Θεοχαρόπουλος

Συνεχίζει να διαφωνεί με τις συνθήκες συγκρότηση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κάτι που επισήμανε και με νέα συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.Α και εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις ερήμην της βάσης και του Ιδρυτικού Συνεδρίου του νέου φορέα».

«Τα θέματα της συγκρότησης ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας, της διενέργειας δημοψηφίσματος

για τις μετεκλογικές συνεργασίες και της ονομασίας του νέου φορέα, όπως Δημοκρατικό Κόμμα, ώστε να καλύπτει το ευρύ φάσμα της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, θα αποτελέσουν προτάσεις μου για το Συνέδριο του νέου φορέα», τόνισε ακόμη στην συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ..

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι η πολιτική στόχευση του νέου φορέα «είναι να γίνει πρωταγωνιστής που θα σπάσει τον άγονο και πολωτικό δικομματισμό μεταξύ ριζοσπαστικού λαϊκισμού και δεξιού νεοσυντηρητισμού και θα βγάλει τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα».

Αίσθηση προκαλεί η θέση του κ. Θεοχαρόπουλου ότι «σήμερα απαιτείται ένας συνδικαλιστικός νόμος προσαρμοσμένος και όχι έξω από τις ανάγκες της εποχής με εκτενή διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και ευρεία συναίνεση» ενώ δηλώνει ότι δεν είναι μεταρρύθμιση η πώληση δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά χρειάζεται ένας μεσοπρόθεσμος σοβαρός σχεδιασμός για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Στη συνέντευξή του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκτιμά ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σημαντικές γιατί δεν είχε διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει εικόνα δημόσιας αντιπαράθεσης, και έγιναν επιπόλαιοι και ατυχείς χειρισμοί από τους εκπροσώπους της χώρας μας. «Όταν ανοίγει, και μάλιστα δημόσια, θέμα συνθήκης της Λωζάνης, φυσικά και ανησυχώ πολύ. Η διεθνής νομιμότητα εξασφαλίζεται από τη ισχύ της Ε.Ε. ως συνόλου και από τους διεθνείς οργανισμούς», τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα