Η συμπλοκή, η αγωγή φωτορεπόρτερ σε Παπουτσάκη-Λαγούτη και η απόφαση του δικαστηρίου

14:34 9/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη ήρθαν πριν από λίγες μέρες η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Πέτρος Λαγούτης, μετά από αγωγή που τους είχε υποβάλει ο φωτορεπόρτερ Μανώλης Μαυρομουστακάκης.

Η συμπλοκή έγινε το 2011, όταν κατά τη διάρκεια βραδινής εξόδου των δύο ηθοποιών, ο παπαράτσι τους απαθανάτισε χωρίς την έγκρισή τους. Ο φωτογράφος τους κατηγόρησε για επίθεση εναντίον του και καταστροφή της φωτογραφικής μηχανής του.

Το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο όμως

έκρινε στους δύο ηθοποιούς ως αθώους.

«Ο Λαγούτης ήρθε προς το μέρος μου απειλητικός. Η Παπουτσάκη καθόταν στη μηχανή και έδινε εντολές να μου πάρει το φιλμ. Εκείνος μου ζήτησε το φιλμ. Το ζευγάρι έχει κάνει επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Η Παπουτσάκη έχει ρίξει αβγά. Για το περιστατικό τώρα, αυτός μπήκε μπροστά μου. Έκανα να φύγω και μου πήρε τη μηχανή από το χέρι και άρχισε να τη σπάει σε ένα κιγκλίδωμα. Μετά από 40 δευτερόλεπτα που την κοπανούσε έφυγε. Εγώ δέχθηκα επίθεση» ανέφερε και ακολούθησε έντονος διάλογος με την εισαγγελέα να προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη, λέγοντας: «Ηρεμία παρακαλώ, δεν ψαρώνω», ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο φωτογράφος.

Ο συνήγορος του Πέτρου Λαγούτη και της Κατερίνας Παπουτσάκη, τόνισε με τη σειρά του: «Πώς δικάζουμε τέτοιο αδίκημα; Ο μηνυτής φωτογράφισε δύο ανθρώπους στις τρεις το πρωί χωρίς να του έχουν δώσει συγκατάθεση. Ισχυρίζεται, χωρίς στοιχεία, ότι του εκλάπη φωτογραφική μηχανή. Επιτρέπεται σε φωτογραφιζόμενο να κατάσχει το φιλμ εφόσον δεν συναινεί» ανέφερε ο συνήγορος των δύο ηθοποιών.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των δύο ηθοποιών, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», καθώς δεν πείστηκε ότι «υπήρχε πρόθεση ιδιοποίησης της φωτογραφικής μηχανής» και το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση, αθωώνοντας την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Πέτρο Λαγούτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα