Η πραγματικότητα διαψεύδει τον υφυπουργό αθλητισμού

Την επιθυμία του πραγματικότητα έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την ομιλία του στη βουλή. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, παρουσίασε μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα, για το κυβερνητικό έργο στον αθλητισμό. Η πραγματικότητα, όμως δε δείχνει να συμφωνεί ιδιαίτερα μαζί του.

Ο πολιτικός επικεφαλής του αθλητισμού (μεταξύ άλλων) υποστήριξε: «Κάθε σκιά οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, μπαίνουν κανόνες σε σκοτεινά συστήματα διακυβέρνησης. Μπήκαν κανόνες στην ΕΠΟ,

διασφαλίσαμε την εποπτεία των διεθνών οργανισμών απέναντι σε ένα σκοτεινό σύστημα εξουσίας και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ισονομία και τη νομιμότητα.

Με τις παρεμβάσεις που έρχονται για τις ομοσπονδίες, για τη διακυβέρνησή τους, για την οικονομική λογοδοσία και διαφάνεια με τον έλεγχο από τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης ανοίγουμε μία νέα σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό».

Μπήκαν λοιπόν κανόνες (και) στην ΕΠΟ; Και τότε γιατί παραβιάζονται ρητά προβλεπόμενα σε καταστατικό και νόμο; Πχ ψηφίστηκε διάταξη, μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί άμεσα; Η διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό, κατά τον κύριο υπουργό, διασφάλισε τη νομιμότητα;

Αναφέρθηκε ο υφυπουργός σε αυτά που έρχονται, σχετικά με τη διαφάνεια και τον έλεγχο. Αν και όταν γίνουν πράξη θα τα δούμε και θα τα κρίνουμε. Μέχρι τότε ας μιλήσουμε για αυτά που υφίστανται. Πχ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της; Τα ίδια τα μέλη της – και δημόσια πλέον – τονίζουν ότι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να εργαστούν. Στελεχιακή υποστήριξη, μέσα, κονδύλια. Εκεί δεν μας αφορά ο έλεγχος;

Ο κύριος Βασιλειάδης αναφέρθηκε «[…] στο πλαίσιο του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που αυτή εδώ η κυβέρνηση έφερε, προχωράμε άμεσα στην καταγραφή όλων των προβλημάτων των μεγάλων αθλητικών υποδομών της χώρας με σκοπό τις άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία τους για πρώτη φορά σε καθεστώς νομιμότητας και ασφάλειας».

Δηλαδή εξαγγέλει ότι ΘΑ λειτουργήσουν σε καθεστώς νομιμότητας και ασφάλειας. Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης του κόμματος στο οποίο είναι στέλεχος, υπάρχει παραπομπή στις καλένδες. Η πραγματικότητα είναι ότι – όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις – και η υφιστάμενη, δεν τήρησε το σχετικό νόμο. Αλλά έδωσε μια ακόμα εξαίρεση εφαρμογής του.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως οι επιχορηγήσεις θα είναι ίδιες με πέρυσι. Δηλαδή περίπου 17 εκ. ευρώ. «Σταθερές στο ύψος της ολυμπιακής χρονιάς του 2016 με τις προβλέψεις που κάνουμε στη ΓΓΑ να δείχνουν ότι στο τέλος του έτους θα μπορούμε να μιλάμε για μία αύξηση των χρηματικών ροών προς τις ομοσπονδίες η οποία θα είναι της τάξης του 5% έως 10%».

Και πρόσθεσε ότι δημιουργεί, για τις ομοσπονδίες, η κυβερνητική πολιτική το «δημοσιονομικό αυτό περιθώριο για να ανασάνουν. Και οι επιτυχίες αυτού του καλοκαιριού δείχνουν ότι σιγά σιγά καταφέρνουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας». Ποια είναι η πραγματικότητα; Ας την περιγράψει ένα στέλεχος του αθλητισμού.

Ο γ.γ. στην ΕΟΕ και πρόεδρος της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ), Μανώλης Κολυμπάδης. Ο οποίος, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «welovesports.gr», δήλωσε: «[…] σε μια εποχή που οι δαπάνες για τον υψηλό αθλητισμό έχουν περάσει σε άλλα χέρια εκτός των κρατικών. Καλύπτονται είτε από τις οικογένειες των αθλητών, είτε τους χορηγούς αναλόγως του αθλήματος. Σε άλλα χέρια πάντως…».

Keywords
Τυχαία Θέματα