Γ. Σπανός: «Έως και ανύπαρκτο το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη συχνότητα του SportFM ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, αναφέρθηκε στον αγώνα της ομάδας του στην Τούμπα, όπου κατά γενική ομολογία η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα, καθώς υποδείχθηκε ένα ανύπαρκτο οφ σάιντ και λίγο αργότερα δόθηκε ένα πέναλτι σε φάση που ο αμυντικός έκοψε την μπάλα πεντακάθαρα. Εξήγησε, επίσης, πως οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν, διότι αυτή ήταν η συμφωνία

από την αρχή της σεζόν!

«Δεν κρύβομαι και όταν αδικείται η ομάδα μου. Θα βγω και θα το πω. Νομίζω ότι φέτος βιώνουμε μια νέα τάξη πραγμάτων και όλοι θέλουμε να φύγει η καχυποψία των προηγούμενων ετών και να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά. Ομάδες σαν τον φετινό Ατρόμητο, πρέπει να τις σέβονται όλοι. Ήταν ένα ντέρμπι κορυφής και θεωρώ ότι όσοι είδαν το παιχνίδι, είδαν μια διαιτησία με σοβαρά λάθη που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Σπανός και συνέχισε:

«Στο 0-1 υπάρχει ένα οφσάιντ, στο οποίο θα πρέπει ο επόπτης να κάτσει πάλι στα θρανία. Βρισκόμαστε σε προφανή θέση για το 0-2 και δείχνει οφσάιντ, ενώ στη φάση του πέναλτι, καμία ομάδα δεν θα ήθελε να το δει να σφυρίζεται εις βάρος της. Το πέναλτι ήταν από αυστηρό, ως ανύπαρκτο. Πάντως για να είμαι σωστός, έγιναν και λάθη εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής στο ημίχρονο είδε το λάθος του και έκανε και άλλα λάθη. Ήταν γενικότερα μια διαιτησία με λάθη. Φτάσαμε να παίζει ο Ατρόμητος και να σφάζονται οι άλλοι γιατί αδικήθηκε ο Ατρόμητος.

Εμείς θέλουμε να μιλάμε εμείς για την ομάδα μας και να λέμε αυτά που πιστεύουμε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει δόλος. Ξέρω και την πορεία του διαιτητή και το ήθος του, αλλά ήταν μια διαιτησία με πολλά λάθη. Από τις ομάδες της κορυφής, η μόνη ομάδα που έχει χάσει βαθμούς από διαιτητικά λάθη είναι ο Ατρόμητος. Ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρή ομάδα, έχει καλούς παίκτες, αλλά αν πηγαίναμε με το 0-1 στο ημίχρονο, δύσκολα θα πηγαίναμε στην Τούμπα».

Για τον φετινό Ατρόμητο και τον ανταγωνισμό στην κορυφή της βαθμολογίας, ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Περιστερίου είπε: «Ο Ατρόμητος απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και οι εμφανίσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η ομάδα μας στάθηκε καλά παρά τις ελλείψεις και κόντρα στον ΠΑΟΚ αν και δεν πήρε αυτό που δικαιούνταν, από διαιτητικά λάθη. Μπορούσαμε και δικαιούμασταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Η ΑΕΚ είναι πιο ποδοσφαιρική ομάδα, πιο σκληρή, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι λίγο πιο soft. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, έχει την τεχνογνωσία και το dna του πρωταθλητή. Είναι ωραίο να είναι κοντά οι ομάδες και είναι ενδιαφέρον να υπάρχει ανταγωνισμός».

Για το πως θα αντιμετωπίσει νομικά το βούλευμα, τέλος, δήλωσε: «Είμαι από τους λίγους κατηγορούμενους που έχω παραπεμφθεί σε δικαστήριο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Κάναμε όμως κάποιες κινήσεις και για αυτό παραιτήθηκα από την προηγούμενη βδομάδα. Όσον αφορά το μετοχικό κομμάτι, το νομικό μας επιτελείο είναι σε επαφή με την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και θα το λύσουμε. Σε ένα κράτος δικαίου, δεν μπορείς να υποχρεώσεις σε έναν μεγαλομέτοχο που έχει το τεκμήριο της αθωότητας να πουλήσει την περιουσία του ή να δώσει τις μετοχές του. Έχουμε ζητήσει από καθηγητή δικαίου μια γνωμοδότηση για το θέμα και από εκεί και πέρα θα κάνουμε ότι μας πει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα