Έρχεται νέα ελάφρυνση των capital controls – Tι θα αλλάξει

Προ των πυλών είναι η νέα χαλάρωση των capital controls αφού η σταδιακή ενίσχυση της εμπιστοσύνης μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της έγκαιρης ολοκλήρωσης της γ΄ αξιολόγησης οδηγεί σε χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Παράλληλα, η βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών, οι οποίες μείωσαν περαιτέρω

την εξάρτησή τους από τον ELA κατά 1,7 δισ. ευρώ (το ανώτατο όριο παροχής ρευστότητας από τον ELA, για το διάστημα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, διαμορφώθηκε στα 26,9 δισ. ευρώ) φέρνουν τις νέες αλλαγές.

Τι θα αλλάξει

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με αυτήν αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα εξ ολοκλήρου (100%) ανάληψης των κεφαλαίων που θα εισαχθούν στις ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό.

Εξάλλου σημαντική χαλάρωση των περιορισμών αναμένεται και στις συναλλαγές εξαγωγικού εμπορίου ενώ χαλάρωση αναμένεται και σε επίπεδο ανοίγματος νέου λογαριασμού, το οποίο θα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι δεν διατηρεί άλλο λογαριασμό.

Σήμερα, απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, εφόσον με το άνοιγμά τους δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη στην τράπεζα. Απαγορεύεται επίσης η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα